Over onsAll Inclusive: lustrum RUG 2019

All Inclusive: lustrum RUG 2019

In 2019 viert de RUG haar 405-jarig bestaan. In een compacte periode van tien dagen trakteert de universiteit van 6 t/m 15 juni 2019 studenten, medewerkers, stad en ommeland op een zeer gevarieerd programma.

Het thema van dit 81e lustrum van de RUG is: All Inclusive.

In onze samenleving is er sprake van diversiteit van geslacht, seksuele oriëntatie, leeftijd, mogelijkheden en beperkingen, etniciteit, taal, nationaliteit, religie, sociaal-economische of andere status. Bij de organisatie van het lustrum staan respect, acceptatie en de viering van deze eigenschappen in elke persoon centraal.

Inclusiviteit gaat een stap verder. De Amerikaanse expert op het gebied van inclusie Verna Myers bracht het als volgt onder woorden: ‘Diversity is being invited to the party, inclusion is being asked to dance’. In alle onderdelen van de lustrumviering zal inclusiviteit altijd een belangrijk uitgangspunt zijn.