Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAziëZuid-Oost Azië

Zuidoost-Azië en de Rijksuniversiteit Groningen

De rol van Zuidoost-Azië in de wereld is immer groeiend. De regio heeft een bevolking van ruim meer dan 600 miljoen, met een groot aandeel jonge mensen, en een opkomende middenklasse. De betekenis van de afzonderlijke landen en van de regionale integratie in ASEAN is navenant.

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is Zuidoost-Azië een focusgebied. Voortbouwend op langdurige institutionele banden met, aanvankelijk, Indonesië (sinds einde jaren ’80) en Vietnam (sinds medio jaren ’90), breidt onze aanwezigheid in Zuidoost-Azië zich nog steeds uit. Studentenuit Zuidoost-Azië komen in steeds grotere aantallen naar Groningen, en de onderzoeksamenwerking groeit snel. Regionale programma’s voor de capaciteitsopbouw van het hoger onderwijs (en van de economie in het algemeen) in de regio helpen bij de ontwikkeling van gelijkwaardige partnerships voor de toekomst. Een multidisciplinair centrum voor Zuidoost-Azië en ASEAN wordt op dit moment voorbereid in Groningen.

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is het werken met Zuidoost-Aziatische studenten, partneruniversiteiten en overheidsinstellingen een bonus. Het geeft ons een geïnformeerde focus op de kwesties die nu relevant zijn in de regio, en het voedt essentiële partnerships voor de toekomst.

Laatst gewijzigd:08 april 2016 11:19
printOok beschikbaar in het: English