Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAziëIndiaOnderzoekssamenwerkingen

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn verschillende stafleden actief in India. Prof. Robert Lensink (directeur van het Institute for Economics, Econometrics and Finance) werkt al meer dan 20 jaar samen met Prof. Shubhashis Gangopadhyay van de India Development Foundation (IDF) en van Shiv Nadar University, India (SNU). Mede als gevolg van deze langlopende samenwerking heeft de RUG Prof. Gangopadhyay aangesteld als part-time hoogleraar Finance of Emerging Market Economies. Prof. Lensink en Prof. Gangopadhay zijn betrokken bij een aantal onderzoeksprojecten, (waaronder bijvoorbeld impact evaluaties) in opdracht van externe internationale organisaties, zoals DIFID , WOTRO, en de Indiase overheid. Begin 2015 hebben ze een grootschalig onderzoeksproject afgerond naar de resultaten van het Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsbeleid in India, de zogenaamde MFSII evaluatie India (o.a. 10 ontwikkelingsprojecten op een groot aantal terreinen en de daarbij horende NGO’s). Dr. Padma Rao Sahib en Dr. Aljar Meester, eveneens van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, namen ook deel aan het project.

Dr. Padma Rao Sahib, Dr. Abdul Erumban, en Dr. Sathyajit Gubbi van het Groningen Growth and Development Center werken ook samen met India; hun samenwerking betreft vooral onderzoek dat gerelateerd is aan hun instituut. Dr. Gubbi werkt samen met Prof. Sougata Ray van het Indian Institute of Management in Calcutta (onderwerp: positive and negative aspects of unique business ownership types on a firm’s strategic actions in the context of emerging markets). Op de persoonlijke webpagina’s van deze medewerkers vindt u meer informatie over hun onderzoekssamenwerking met India.

De Reserve Bank of India financieert een project van Dr. Erumban en zijn collega’s uit New Delhi: Prof. K. L. Krishna van het Centre for Development Economics (Delhi School of Economics), Prof. B.N. Godar van het Institute of Economic Growth, en Dr. Deb Kusum Das en Dr. Suresh Aggarwal van Delhi University. Meer informatie over hun onderzoek (onderwerp: analyzing the Indian economy's productivity and competitiveness at a detailed industry level to help derive policy conclusions) vindt u in het volgende report: Estimates of Productivity Growth for the Indian Economy .

Laatst gewijzigd:10 maart 2016 10:59
printOok beschikbaar in het: English