Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAziëIndiaOnderzoekssamenwerkingen

Faculteit der Medische Wetenschappen/UMCG

Dr. Harry Reintsema van de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG nam in 2014 deel aan een Indiaas webinar (onderwerp presentatie: functional aspects of mandibular rehabilitation in head & neck oncology). Hij werkt ook samen met Amrita University in Kochi, Kerala ( Amrita Head & Neck Supportive Oncology).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dr. Harry Reintsema.

Dr. P. K. Sharma (Kolff Institute) is geïnteresseerd in de vraag naar en het gebruik van biomaterialen in de vorm van implantaten. Er is wereldwijd meer vraag naar prothesen, in de Westerse wereld vanwege een veranderende bevolking, en in ontwikkelingslanden en BRIC-landen omdat ze beter betaalbaar zijn geworden, en men zich bewuster is van de mogelijkheden. Met de toename van het gebruik van biomaterialen is ook het aantal problemen toegenomen, bijvoorbeeld afstoting van biomaterialen, infecties die veroorzaakt worden door biomaterialen (Biomaterials Associated Infections, BAI), slechte smering of vervorming door gebruik. Dr. Sharma is geïnteresseerd in samenwerking met Indiase onderzoeksgroepen en bedrijven die kan leiden tot nieuwe oplossingen om BAI te voorkomen of te behandelen, of tot de ontwikkeling van geheel nieuwe materialen die zorgen voor een betere smering of die schade als gevolg van dragen minimaliseren.
Meer informatie: Dr. P. K. Sharma
.