Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAziëIndia

Nieuws en activiteiten

Geschiedschrijving: Prof. Antoon de Baets start certificate course bij Savitribai Phule Pune University
Gepubliceerd op:21 maart 2017

Historicus Prof. Antoon de Baets (Faculteit Letteren) verzorgt van 5-10 juni 2017 in samenwerking met de Savitribai Phule Pune University een kort programma waarin hij vragen beantwoordt als: "Kan vrijheid van spreken toegepast worden op geschiedschrijving? Bestaat er zoiets als onverantwoordelijke geschiedenis? Het programma wordt georganiseerd in het kader van het Global Initiative of Academic Networks (GIAN), van het Minsterie van Human Resource Development.

Tentoonstelling over Indiase handgemaakte kleding en accessoires (met live demonstraties)
Gepubliceerd op:13 maart 2017

SEWA Bharat is een organisatie die vrouwen met eigen bedrijfjes steunt. Op 15 en 16 maart vindt bij USVA een tentoonstelling plaats met door deze vrouwen vervaardigde zijden kleding en accessoires (sari’s, sjaals, tassen, armbanden en kettingen).

Transdisciplinary Center for Qualitative Methods
Gepubliceerd op:12 maart 2017

The Transdisciplinary Centre for Qualitative Methods (TCQM) is a joint initiative between Manipal University, Manipal, India and the University of Groningen, the Netherlands. The grant from the Dr. TMA Pai Endowment Chair in Qualitative Research awarded to Ajay Bailey provides seed fund to carry out various research and training activities of the centre. TCQM was inaugurated by Dr. H. Vinod Bhat, Vice Chancellor, Manipal University, Manipal on 13th December 2016. The inaugural seminar (endorsed by IGU) was held on the topic of 'Gendering Qualitative Methods:People, Power and Place (see photo).

Nobelprijs Chemie 2016 voor Ben Feringa
Gepubliceerd op:30 november 2016

Prof.dr. Ben Feringa heeft de Nobelprijs voor Scheikunde gewonnen. Feringa krijgt de prijs voor de ontwikkeling van moleculaire machines. Hij deelt de prijs met de Fransman Jean-Pierre Sauvage en de Brit Sir James Fraser Stoddart.

Qualitative Methods in Research
Gepubliceerd op:09 juni 2016
Endowment Chair in Qualitative Methods Manipal University, India, for Dr. Ajay Bailey
Gepubliceerd op:10 mei 2016

10 May 2016. Dr. Ajay bailey was nominated by Manipal University, to hold the edowment chair in qualitative methods.

Twee studenten uit de Drug Design groep naar 65de Lindau Nobel Laureate Meeting
Gepubliceerd op:05 maart 2015