Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAziëIndia

India en de Rijksuniversiteit Groningen

Wereldwijd erkent men de (toekomstige) sociaal-economische rol van India. Het land heeft op dit moment een bevolking van meer dan 1.2 miljard mensen (1/6 van de totale wereldbevolking), van wie 65% jonger is dan 35 jaar. In 2025 zal India een middenklasse hebben van 550 miljoen mensen, ongeveer net zoveel als de totale Europese bevolking.

Voor de Rijksuniversiteit Groningen is India een zeer belangrijk land, om allerlei redenen, en voor allerlei doelstellingen. India heeft getalenteerde potentiële studenten, we kunnen er studenten en staf mee uitwisselen of gezamenlijke programma’s mee opzetten, en, heel belangrijk, gezamenlijk onderzoek doen. India profiteert van samenwerking met internationale Hoger Onderwijsinstellingen, omdat het land zich snel evenwichtiger wil ontwikkelen (in alle staten), en het ervoor moet zorgen dat jongere generaties voldoende mogelijkheden hebben om goed onderwijs te volgen.

Bij de Rijksuniversiteit Groningen werken we graag samen met studenten en collega-onderzoekers uit India, en met Indiase partneruniversiteiten. We zullen er alles aan doen om de komende jaren onze netwerken in India uit te breiden en te intensiveren, zodanig dat zowel ons onderwijs en onderzoek als dat van onze Indiase partners ervan profiteert, en bij voorkeur ook op zo’n manier dat we gezamenlijk bijdragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke problemen.

Darshana Jain, uitwisselingsstudent van NLSIU te gast bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG.
Laatst gewijzigd:12 december 2016 15:06
printOok beschikbaar in het: English