Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAfricaSub-Saharan Africa

Onderzoekssamenwerking

De Rijksuniversiteit Groningen streeft naar duurzame samenwerking met Afrikaanse partners. De huidige onderzoekssamenwerking betreft zeer verschillende activiteiten, van gezamenlijke (supervisie van) promotietrajecten tot deelname in (internationale) onderzoeksnetwerken en bilaterale of multilaterale (interdisciplinaire) projecten. Soms betreft het capaciteitsopbouwprojecten die gefinancierd worden door Nederlandse of internationale programma’s zoals NWO-WOTRO, Niche/NFP, DFID, 3IE, Wereldbank, of de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (zie ook: capaciteitsopbouw).

Alle RUG-faculteiten zijn betrokken bij onderzoekssamenwerking met Sub-Sahara Afrika, in landen als Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi, Zambia, Angola, Zimbabwe, Kenia, Tanzania, Oeganda, Rwanda, Burundi, Ethiopië, Democratische Republiek Congo, Zuid-Soedan, Ghana, Nigeria, Gambia, Benin, Burkina Faso, Mali, Togo, Kameroen, Sierra Leone, Liberia, Mauritanië en Guinee-Bissau. Een greep uit de onderzoeksthema’s levert in elk geval de volgende disciplines op: astronomie, computerwetenschappen, gezondheid, menswetenschappen, recht, sociale wetenschappen, milieukunde, onderwijs en kwaliteitszorg, voedsel en voedselveiligheid, economie en bedrijfskunde.

Het interfacultaire Globalisation Studies Groningen (GSG) stimuleert onderzoek naar globalisering, ontwikkeling en humanitarisme wereldwijd, dus inclusief in sub-Sahara Afrika. Zie voor meer informatie: https://www.rug.nl/research/globalisation-studies-groningen/
Laatst gewijzigd:12 maart 2018 16:47
printOok beschikbaar in het: English