Over onsInternationaliseringLandenoverzichtAfricaSub-Saharan Africa

Onderwijssamenwerking

Enkele faculteiten hebben uitwisselingscontracten met Afrikaanse universiteiten of ziekenhuizen, voor studenten en staf. Jaarlijks gaan zeker 60 studenten Medische Wetenschappen naar Afrika in het kader van hun masteropleiding (zie ook overzicht contracten).

Winter- en zomerscholen in Afrika, met Afrikaanse partneruniversiteiten

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een breed scala aan winter- en zomerscholen, waarvan een groeiend aantal elders in de wereld plaatsvindt, inclusief in Afrika. Winter en summer schools zijn een uitstekende manier om gemotiveerde studenten en inspirerende onderzoekers samen te brengen om intensief te werken aan belangrijke vraagstukken. De programma’s zijn altijd gebaseerd op onderzoek, en vele bieden vanwege het multidisciplinaire karakter brede perspectieven op een probleem. Sommige programma’s belichten de overkoepelende onderzoeksthema’s van de RUG: (duurzame) Energie, Healthy Ageing en Sustainable Society.

In 2017-2018 vinden de volgende winter- en zomerscholen plaats in/met Afrika:

Africa, China and Europe Intensive Programme in Development Studies (ACE)
Morogoro, Tanzania, 13-25 augustus 2018 (Mzumbe University en RUG
)

The Curse of Natural Gas Resources: Dar es Salaam
Tanzania, 1-7 juli 2018 (Institute of Financial Management/IFM en RUG)

Land Acquisition, Resettlement and Social Sustainability
Maputo, Mozambique, 6-17 augustus 2018 (RUG, met steun van de Wereldbank)

Youth, education and work in (post-)conflict areas, Empowering young talent to (re)build communities
Gulu, Oeganda, 20-30 juli 2018 (Gulu University, Uganda Martyrs University en RUG)

Impact Evaluation (RCTs/Experiments) and Monte Carlo Simulation
Nairobi, Kenia, 26 februari-9 maart 2018.
Dit is een gezamenlijk initiatief van het African Economic Research Consortium (AERC) en de RUG.

Financial Inclusion and Sustainable Growth
Groningen, Nederland, 15-20 juli 2018 (Stellenbosch University/Business School, Zuid-Afrika, Université Laval, Canada en RUG)

Meer informatie over winter- en zomerscholen

Laatst gewijzigd:14 maart 2018 13:22