Over onsInternationaliseringInternationale samenwerking

Multi Faculty Exchange (MFE)

Als je buiten Europa op uitwisseling wilt, kun je je aanmelden voor het interfacultaire uitwisselingprogramma Multi Faculty Exchange (MFE). Bij de MFE zijn meerdere topuniversiteiten in Noord- en Latijns-Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland aangesloten.

Naar het buitenland

Waar kan ik heen?

De universiteit waar je naartoe kunt, is afhankelijk van de faculteit waaraan je studeert.

Voorwaarden

Je kunt alleen meedoen aan een multi faculty exchange als je staat ingeschreven aan de Rijksuniversiteit Groningen en als je je propedeuse hebt behaald. Daarnaast wordt het aanbevolen om gemiddeld een 7 of hoger te staan.

De exchange officer of medewerker van het International Office van jouw faculteit bepaalt wie in aanmerking komt voor de MFE.

Aanmelden

Lever voor de deadline van je faculteit het aanmeldingsformulier en de onderstaande documenten in bij de exchange officer van jouw faculteit.

Documenten Omschrijving
Aanmeldingsformulier

Toelichting aanmeldingsformulier:

• Semesters
    Op het aanmeldingsformulier vind je de semesterdata van de universiteiten. Overleg met je exchange officer of studieadviseur welke semester een logische keuze is.
  • Vakken
    Kiest een aantal vakken die je wilt gaan volgen. Zorg dat de studiepunten van deze vakken overeenkomen met het aantal ECTS-punten dat je nodig hebt. Normaal is dit 30 ECTS-punten per semester. Overleg met je exchange office of studieadviseur als je niet zeker van je zaak bent.
Taaltoets

Het inleveren van de Engelse taaltoets van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is een vereiste.

Heb je een TOEFL- of IELTS-toets gehaald, dan hoef je de Talencentrumtoets Engels niet meer te doen.

Uitzonderingen:

• Australië of Nieuw-Zeeland
    Lever de uitslag van de TOEFL- of IELTS-toets in. Andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd vanwege visumregelingen.
  • University of Pittsburgh
    Lever de uitslag van de TOEFL- of IELTS-toets in. Andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd.
  • Mexico of Chili
    Lever de uitslag van de Spaanse taaltoets van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen in.
  • Brazilië
    Lever de uitslag van de Portugeese taaltoets van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen in.
Engelse cijferlijst

Uitzonderingen:

• Mexico of Chili
    Lever naast de Engelse cijferlijst ook de Spaanse vertaling van deze lijst in.
  • Brazilië
    Lever naast de Engelse cijferlijst ook de Portugeese vertaling van deze lijst in.
Engelstalige motivatiebrief

Engelstalige motivatiebrief van maximaal 500 woorden

Let op!
Lever twee Engelstalige motivatiebrieven in als je je aanmeld voor twee uitwisselingspartners.

Optioneel
Voor de MFE-partners in Mexico, Chili en Brazilië mag je ook een Spaanse of Portugese vertaling inleveren, maar dit is niet verplicht.

Engelstalige CV

Engelstalige aanbevelingsbriefef

Je kunt een hoogleraar, de opleidingsdirecteur of je studieadviseur vragen om een Engelstalige aanbevelingsbrief te schrijven.

Let op!
Studenten van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen kunnen geen aanbevelingsbrief aanvragen bij de studieadviseur.

Deadline per faculteit
Faculteit Deadline
Economie en Bedrijfskunde 4 december 2017
University College Groningen 20 december 2017
Letteren 21 december 2017
Ruimtelijke Wetenschappen, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Science and Engineering 31 januari 2018
Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, Rechtsgeleerdheid, Wijsbegeerte 1 februari 2018
Geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma?

De Mobility and Scholarship Desk neemt contact met je op over de aanmeldingsprocedure voor het uitwisselingsprogramma van de universiteit van jouw keuze. Dit kan betekenen dat je de gegevens die je voor de MFE hebt ingevuld, nog een keer moet invullen.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Vraag over Wie kan mij helpen?
Aanmeldingsprocedure

Mobility and Scholarship Desk

Contactpersoon: Astrid Beijen-Den Boer
Telefoonnummer: +31 50 363 3962
E-mailadres: msd@rug.nl

Wil je langskomen? Maak dan online een afspraak.

Studiepunten, vakken, welk semester Exchange officer van je faculteit of bij de studieadviseur van je eigen opleiding
Marco Polo fonds Exchange officer van je faculteit

Laatst gewijzigd:27 november 2017 10:15