Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u ons

Medewerkers met het vakgebied Geschiedenis van de geneeskunde

Wetenschap ontwikkelt zich waar verschillende vakgebieden samenkomen. Alleen al daarom bestaat er binnen de RUG een grote verscheidenheid aan vakgebieden, met daarbinnen een groot aantal vakspecialisten. Met behulp van onderstaand overzicht, gebaseerd op een vaststaande indeling van wetenschapsgebieden, vindt u op elk vakgebied de juiste deskundige. Komt de deskundige die u zoekt niet voor in deze lijst? Via een vergelijkbaar vakgebied of een gerelateerde faculteit vindt u mogelijk alsnog de juiste persoon.

Overzicht van alle vakgebieden

Esther Feijen-de Jong is een expert in het verloskundig vakgebied. In dit vakgebied heeft zijn diverse onderzoeken uitgevoerd waarbij de focus ligt op de organisatie van de geboortezorg. Haar speerpunt in dit onderzoek ligt bij kwetsbare zwangeren. Daarnaast voert ze (historisch) onderzoek uit naar de ontwikkeling van de beroepsidentiteit van (student) verloskundigen.
Contact

Functie
Postdoc onderzoeker/docent verloskunde
vroeg moderne geschiedenis, geschiedenis van (anatomische) collecties, cultuurgeschiedenis van het lichaam, Nederlandse geneeskunde in de Verlichting, geschiedenis van alchemie en chemie, medical humanities
dr. H.G. (Rina) Knoeff
Contact
Functie
Universitair hoofddocent met ius promovendi
academisch erfgoed
museologie
Contact
Functie
conservator academisch erfgoed
Ruben Verwaal is gepromoveerd in de wetenschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeksproject ‘Blood, Sweat & Tears’ richtte zich op de chemie van lichaamssappen in de 18de-eeuwse geneeskunde en de rol die deze speelden in de Nederlandse Verlichtingscultuur.
dr. R.E. (Ruben) Verwaal
Contact

Functie
PhD student
printView this page in: English