Hoofd Maatschappij en Overheidsbetrekkingen (V24.0428)
Functieomschrijving
Zoek jij een nieuwe uitdaging waarbij je naast leidinggevende van een afdeling ook community manager en strategisch adviseur bent? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën voor (toekomstige) onderzoeksagenda's, missies en beleid? Dan is hoofd Maatschappij & Overheidsbetrekkingen bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wellicht jouw nieuwe rol!
Als Hoofd Maatschappij & Overheidsbetrekkingen vervul je een rol op het snijvlak van management en coördinatie van externe samenwerking. Je bent een meewerkend leidinggevende die een team van professionals kan aansturen die zich bezighouden met zowel strategie, regie en advies, als coördinatie en implementatie.
Je werkt binnen het cluster Onderzoek & Impact en vormt samen met drie andere hoofden, een secretaris en de directeur Onderzoek & Impact het collegiale managementteam van dit cluster.
Waarom zou jij deze functie willen vervullen?
1. Impactvolle verbinding: Je onderhoudt een breed netwerk binnen en buiten de universiteit en vormt de coördinerende schakel tussen beleid, strategie en uitvoering. Je speelt een belangrijke rol in het verbinden van verschillende partijen voor gezamenlijke doelen.
2. Maatschappelijke impact: In deze rol kun je door deel te nemen aan beleids- en besluitvormingsprocessen en door strategische adviezen te geven direct bijdragen aan de strategische en maatschappelijke impact van de universiteit.
Als hoofd Maatschappij & Overheidsbetrekkingen vervul je een belangrijke rol met de volgende taken
- Je bent naast leidinggevende van de afdeling (10-15 fte) ook community manager van het universiteitsbrede domein en strategisch adviseur voor de bestuurders van de universiteit, haar faculteiten en de directeur Onderzoek & Impact.
- Je onderhoud samen met jouw team een breed netwerk binnen en buiten de universiteit. Hierdoor vormt het team de coördinerende schakel tussen beleid, strategie en uitvoering voor de universiteit, haar faculteiten en haar externe omgeving.
- Je zorgt voor een fijne en heldere omgeving om in te werken, van werving en selectie tot talentontwikkeling en begeleiding, inclusief alle processen en rapportages die daarbij horen.
- Als actieve netwerker help je,samen met enkele liaisons, talentrijke onderzoekers en studenten om aansluiting te vinden bij, en een goede positie te krijgen binnen relevante (thematische) netwerken in Den Haag en Brussel.
- Je bent een verbindende leider binnen de universitaire gemeenschap van de RUG, specifiek op het gebied van de maatschappelijke dialoog over onderzoek en onze betrekkingen met de overheid.
- Als alerte adviseur en sparringpartner voor de Schools en bestuurders van de universiteit en faculteiten, vertaal je maatschappelijke en politieke ontwikkelingen naar kansen voor strategische onderzoeksthema’s binnen de RUG, de vier Schools voor Wetenschap & Samenleving en de Universiteit van het Noorden.
- Je treedt op als overtuigende vertegenwoordiger in (inter-)nationale beleids- en besluitvormingsgremia en onderhandelingen, namens of adviserend aan het college van bestuur.
- Als creatieve strateeg richt je, samen met het team en andere afdelingen grootschalige en/of complexe campagnes in om de maatschappelijke dialoog en communicatie over onderzoeksthema’s van de RUG te versterken.
Hier kom je te werken
De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 34.000 studenten en ruim 6.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
Het cluster Onderzoek & Impact is één van de vijf clusters binnen University Services: een van de ondersteunende organisaties van de RUG. Het cluster omvat vier domeinen met als gezamenlijke missie het adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur, de faculteiten en onderzoekers van onze universiteit bij het realiseren van onderzoeksexcellentie en het maximaliseren van de waarde van kennis voor de maatschappij.
Functie-eisen
Voor deze uitdagende rol zoeken we iemand die
- Beschikt over academisch werk- en denkniveau, een afgerond promotieonderzoek is een pre.
- Tenminste 7-10 jaar relevante werkervaring heeft, waarvan enkele jaren als leidinggevende en enkele jaren in het vormen van externe (PPS-)samenwerkingsverbanden en/of (strategische) allianties.
- Over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels (niveau C1) beschikt.
- Beschikt over competenties op het gebied van verbindend leiderschap, het sturen op resultaat, organisatiesensitiviteit en netwerkvaardigheid. En daarnaast een goed ontwikkeld gevoel voor (politiek-) bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen.
Organisatie
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten
- Een salaris afhankelijk van kennis en relevante werkervaring van minimaal € 5.247 tot maximaal € 7.305 (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bij gebleken geschiktheid op alle gevraagde kwaliteiten is schaal 13 bespreekbaar.
- Een tijdelijke aanstelling van 1 fte voor de duur van een jaar. Om te bepalen of het dienstverband kan worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd zal er tegen het einde van de voornoemde periode een resultaat- en ontwikkelgesprek plaatsvinden.
- 232 Verlofuren op basis van een 38-urige werkweek (fulltime). Door de keuze werkweek kun je ervoor kiezen om meer (of minder) te werken en daardoor meer (of minder) verlofuren op te bouwen.
- Een eindejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantietoeslag van het jaarlijks bruto-inkomen.
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. scholingsmogelijkheden en reductie op de aanvullende zorgverzekering van Menzis.
- Een inspirerende werkomgeving en flexibele werktijden.
Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk.
Sollicitatie
Je kunt solliciteren door jouw sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, vóór 18 september 2024 uitsluitend via het sollicitatieformulier te sturen.
De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 2 oktober en de tweede gespreksronde op donderdagochtend 10 oktober.
De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/
Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met:
- Maarten Schunselaar, hoofd van Talent, Financiering & Kwaliteit, 050-3633677, m.c.schunselaar rug.nl
- Rita Landeweerd, interim-hoofd Maatschappij & Overheidsbetrekkingen (bereikbaar v.a. 9 september), 06-27080880, r.j.landeweerd rug.nl
Bovenstaand(e) e-mailadres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.