Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

BBL-leerling Management/Office-assistent GION (0,8 fte) (V23.0298)

Functieomschrijving

Leeromgeving en werkzaamheden

Jouw werkzaamheden worden langzamerhand opgebouwd en bestaan uit:

 • (digitaal) agendabeheer: afspraken maken, wijzigingen doorvoeren
 • voorbereiden, organiseren en frequent notuleren van vergaderingen
 • (mede-)organiseren van bijeenkomsten en evenementen
 • communicatie: verzorgen van (e-mail) correspondentie (NL en ENG)
 • secretariële en administratieve ondersteuning
 • ondersteuning bij de organisatie en afhandeling van tentamens
 • archiefwerkzaamheden (voornamelijk digitaal)
 • op een klantvriendelijke wijze medewerkers, studenten, externe relaties te woord staan en eventueel doorverwijzen
 • scan- en kopieerwerkzaamheden.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 37.000 studenten en 6.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Sta jij bekend als een echte regeltante of regelneef, werk jij graag op de computer, doorloop jij jouw werkdag met een grote glimlach en komt het woord stress niet voor in jouw woordenboek?

Dan lijk jij de geschikte kandidaat als leerling Management assistent.

Je krijgt 1 dag per week les op een Regionaal Opleidingscentrum (bij voorkeur Alfacollege) en werkt 4 dagen per week bij de Rijksuniversiteit Groningen.

De vacature is bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Dit is een van de grotere faculteiten van de RUG en een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze opgelost of voorkomen kunnen worden.

Binnen de afdeling Secretarieel Administratieve Serviceverlening (SAS) wordt een enthousiaste leerling secretaresse gezocht voor het secretariaat van het GION, Onderwijswetenschappen en de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB). Zie, https://www.rug.nl/research/groningen-institute-for-educational-research/organization/
Er werken hier ongeveer 40 medewerkers. Je werkt op dit secretariaat samen met 2 naaste collegae. Samen ondersteunen jullie op een professionele wijze het management en de staf bij hun administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Functie-eisen

Je start met een 2-jarige BBL-opleiding tot Office and Management support specialist (Management assistent) niveau 4 bij een ROC. Daarbij bezit jij de volgende eigenschappen:

 • communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • representatief en servicegericht
 • klantvriendelijke en oplossingsgerichte instelling
 • verantwoordelijk en proactief
 • beheersing algemene ICT-vaardigheden (bij voorkeur enige ervaring met Google mail en Microsoft office).

Competenties: leergierig, stressbestendig, collegiaal, kunnen samenwerken, plannen en organiseren

Organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden de leerlingen in de beroepsbegeleidende leerweg een salaris gebaseerd op minimaal het minimumloon. Ben je 21 jaar of jonger dan zijn de jeugdsalarisschalen van toepassing. Als je 22 jaar of ouder bent, ontvang je een aanvangssalaris van € 1.934,40 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Wij betalen tevens de schoolkosten en je boeken.

Na 9 maanden wordt op grond van een Resultaat en Ontwikkelingsgesprek beoordeeld of je aanstelling met nog een jaar verlengd wordt. Ons streven is dat een leerling 2 jaar bij ons blijft.

Ingangsdatum: 1 september 2023

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen uiterlijk 10 mei uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagmiddag 20 juni 2023.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 • Madelon Pieters, praktijkbegeleidster (ma/di/wo), 050-3636631, m.s.pieters rug.nl

Bovenstaand(e) e-mailadres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature