Universitair docent Staats- en/of Bestuursrecht (V23.0121)
Functieomschrijving
Wil jij behoren tot een van de leukste vakgroepen van Nederland en samen met anderen in een inspirerende omgeving werken op het terrein van het staats- en bestuursrecht? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! De vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde is op zoek naar een universitair docent ter versterking van het onderwijs en onderzoek.
Als universitair docent van de vakgroep verricht je zelfstandig onderzoek op het gebied van staats- en/of bestuursrecht, hetgeen leidt tot goede wetenschappelijke publicaties. Daarnaast zet je je in voor het verwerven van onderzoeksfinanciering in de tweede en derde geldstroom.
Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 37.000 studenten en 7.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society.
Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een modern én klassiek profiel heeft. Hoewel zij een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs vernieuwen om breed georiënteerde juristen op te leiden. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met 5000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.
Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde
De vakgroep bestaat uit 50 enthousiaste collega’s die over de volle breedte van het staatsrecht, het bestuursrecht en de bestuurskunde onderwijs verzorgen en onderzoek doen. De vakgroep zet zich in om met onderwijs en onderzoek een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken die spelen binnen deze rechtsgebieden.
Het onderzoek wordt veelal verricht in het kader van het programma Public Trust, Public Law. Het onderwijs wordt verzorgd in de bachelor rechtsgeleerdheid, de master Staats- en Bestuursrecht en master Juridische Bestuurskunde. Wij vinden het belangrijk om in het onderwijs studenten zowel een grondige kennis te bieden van ons rechtsgebied als inzicht te bieden in de maatschappelijke context van het recht. Daarbij is er ook aandacht voor het snijvlak met andere rechtsgebieden, zoals het bestuursstrafrecht, overheid en privaatrecht en de Europeanisering en internationalisering van het nationale staats- en bestuursrecht.
De vakgroep is sterk op het punt van klassiek juridisch-dogmatisch onderzoek en onderwijs. Uniek is dat wij in het onderwijs en onderzoek de juridische invalshoek combineren met een sociaalwetenschappelijk perspectief (hoe werkt het recht in de praktijk?).
Meer informatie over de vakgroep is te vinden op:
https://www.rug.nl/rechten/organisatie/vakgroepen/sbb/
Functie-eisen
- (bijna) gepromoveerd op het gebied van het staats- of het bestuursrecht
- uitstekende onderzoekskwaliteiten, blijkend uit wetenschappelijke publicaties op het gebied van het staats- of het bestuursrecht
- ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
- ervaring met het geven en coördineren van wetenschappelijk onderwijs op het gebied van het staats- en/of het bestuursrecht strekt tot aanbeveling
- in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid die binnen een jaar te halen
- beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, wetenschappelijke creativiteit, omgevingsgerichtheid, conceptueel vermogen, presentatievaardigheden
- heeft een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie
- beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend.
Organisatie
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:
- een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met het uitzicht op een vast dienstverband
- een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte
- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.974,- (schaal 11) tot maximaal € 6.181,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen.
De Rijksuniversiteit Groningen heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.
De datum van indiensttreding: in overleg
Sollicitatie
Je kunt solliciteren door ons een sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en de contactgegevens van twee referenten te sturen vóór 31 maart 2023. Dit kan uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.
De gesprekken vinden waarschijnlijk plaats in de week van 10 april.
De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/
Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met:
- Prof. mr. dr. K.J. de Graaf, vakgroepvoorzitter, 050-3635787, k.j.de.graaf rug.nl
Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.