About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Postdoc onderzoeker Suïcidepreventie jongeren bij Pedagogiek (0,6 fte) (V23.0045)

Functieomschrijving

We zoeken een postdoctoraal onderzoeker met interesse voor de mentale gezondheid en suïcide preventie onder jongeren, in het kader van een gezinsinterventie. De onderzoeker zal zich bezighouden met kwalitatief onderzoek (interviews) alsmede kwantitatief interventie onderzoek (survey). In het project zal de onderzoeker eerst een kwalitatief verkennend onderzoek uitvoeren onder (voormalig) pleegkinderen rond suïcidepreventie in de context van hun pleeggezin. Vervolgens zal er een interventie ontwikkeld en uitgerold worden waarin pleegouders getraind worden om hun pleegkinderen te steunen die met suïcidaliteit worstelen. De effecten van deze interventie zullen worden gemeten. Parallel zal er ook een kennis- en behoefte meting rond suïcidepreventie worden uitgevoerd onder pleegzorgmedewerkers. In de laatste fase van het project zal er een opschaling plaats vinden van de interventie vanuit de doelgroep pleegkinderen en pleegouders naar doelgroep jongeren en hun ouders (in het algemeen).

Over de uitkomsten van het onderzoek dienen twee internationale peer-reviewed artikelen uitgewerkt te worden, in samenwerking met de projectleider.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 800 medewerkers.

Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/

Basiseenheid Pedagogiek
De basiseenheid Pedagogiek maakt onderdeel uit van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn) en verzorgt onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. Binnen de basiseenheden wordt onderzoek uitgevoerd op het gebied opvoeding en onderwijsvraagstukken met betrekking tot kinderen en jongeren.

Wij zoeken naar een kandidaat met de volgende kwalificaties:

• in het bezit van een goedgekeurd proefschrift (PhD) in de gedrags- en maatschappijwetenschappen
  • aantoonbare belangstelling voor de mentale gezondheid van jongeren en/of voor gezinsinterventies
  • ervaring met het uitvoeren van kwalitatieve interviews en/of kwantitatief (interventie) onderzoek
  • goede schrijf- en spreekvaardigheden in het Nederlands
  • goede academische schrijfvaardigheden in het Engels; blijkend uit een trackrecord van peer-reviewed internationale publicaties
  • communicatief, sociaalvaardig, en ondernemend
  • goede organisatievaardigheden, een zelfstandige attitude, kunnen samenwerken binnen de academische wereld en met professionele organisaties (Jeugdzorg, 113 zelfmoordpreventie)
  • conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presentatievaardigheden en resultaatgerichtheid
  • ervaring met trainen (of lesgeven) aan volwassenen strekt tot aanbeveling.

Organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.557,- tot € 3.839,- (schaal 10.4 t/m 10.6) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
  • functie indeling in het UFO functieprofiel van Onderzoeker 4
  • het betreft een tijdelijk dienstverband met de omvang van 0,6 fte voor de duur van 24 maanden.

Datum van indiensttreding: 1 april 2023

Sollicitatie

U kunt solliciteren vóór 8 februari 2023. Sollicitatie kan uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. De gesprekken zullen plaatsvinden op locatie in Groningen op woensdagmiddag 22 februari 2023.

U wordt verzocht de volgende documenten aan te leveren:

1. een motivatiebrief
2. een up-to-date curriculum vitae, inclusief overzicht van publicaties en cursussen.
3. namen en contactinformatie van 2 referenties.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Dr.. Diana van Bergen, afdeling Pedagogiek, d.d.van.bergen rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature