Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Research Technicus ZIAM, Moleculaire Biofysica (1,0 fte) (222586)

Functieomschrijving

Wij zoeken een research technicus of technisch natuurkundige (hbo/BSc or MSc) ter ondersteuning van het experimentele onderzoek in onze MBP-groep.

Taken:

 • instrueren en begeleiden op technisch vlak van jonge onderzoekers op bachelor, master en PhD niveau
 • bijdragen aan het ontwerp, bouw, ingebruikname en onderhoud van de apparatuur die deel uitmaakt van onze groep
 • ondersteuning in de labs van de groep
 • coördinatie van het gebruik door externe onderzoekers van de verschillende apparatuur en labs en ondersteuning van de gastgebruikers
 • contactpersoon tussen groep en werkplaatsen
 • optreden als lokale coördinator en contactpersoon voor lab-veiligheid en arbo-zaken voor de groep
 • samenwerken met andere technici binnen en buiten het Zernike Institute for Advanced Materials door middel van het delen van expertise en het verdelen van taken.

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega met:

 • een hbo- of academische achtergrond in technische natuurkunde of een vergelijkbare opleiding
 • enthousiasme en technische vaardigheden voor het ontwikkelen en optimaal gebruiken van high-tech meetinstrumenten. Specifieke ervaring met atomic force microscopy en/of optische microscopie is een aanbeveling, net zoals ervaring met werk in een biochemisch lab
 • hands-on expertise in het werken met complexe apparatuur
 • communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • bereidheid om zich verder te ontwikkelen zowel in de breedte als diepte indien nodig
 • een flexibele houding in samenwerking met anderen en in staat om aan verschillende projecten te werken, terwijl prioriteiten en planning worden aangehouden.

Organisatie

De Faculty of Science and Engineering heeft een vacature voor een research technicus. De vacature valt binnen het Zernike Institute for Advanced Materials en is ondergebracht bij de Moleculaire Biofysica (MBP) groep waar onderzoek wordt gedaan aan het ontrafelen van de moleculaire en cellulaire mechanismes en dynamica die aan de basis liggen van leven. Om dit doel te bereiken, gebruiken we geavanceerde microscopietechnieken. Deze technieken beslaan een breed veld zoals o.a. tastmicroscopie (atomic force microscopy), optische super resolutie en andere soorten van fluorescentiemicroscopie, en het optisch pincet. In samenwerking met groepen in binnen- en buitenland verrichten we zo grensverleggend onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

 • een salaris van minimaal € 2.818,- tot maximaal € 4.257,- (schaal 8 of 9) bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
 • een minimum van 29 vakantiedagen en 12 extra dagen bij een volledig dienstverband
 • een aanstelling voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door middel van een sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 9 januari 2023 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Kandidaten die op basis van brief en CV geschikt lijken worden zo snel mogelijk na hun sollicitatie uitgenodigd voor een gesprek. De vacature blijft open tot een nieuwe collega is aangesteld.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 • Prof.dr. Wouter Roos, w.h.roos rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature