About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Communicatiemedewerker Duurzaamheid (0,4 fte) (T056222)

Functieomschrijving

De Faculty of Science and Engineering is going green! We gaan op korte termijn starten met een project om de faculteit (nog) groener te maken. Iedereen uit de faculteit mag meedenken en meedoen.
Bij de Faculty of Science and Engineering doen we al heel veel op het gebied van duurzaamheid. Zowel in ons gedrag, als in onze bedrijfsvoering, als in ons onderwijs en in ons onderzoek. We willen dat beter voor het voetlicht gaan brengen door daar een goed vindbaar stuk van onze website voor te gaan inrichten. Er zijn verschillende doelgroepen en verschillende onderwerpen. Sommige onderwerpen zijn heel dynamisch, andere ‘gaan langer mee’. We hebben mensen van verschillende afdelingen die communiceren over het (onder andere) het onderwerp duurzaamheid. Kortom: daar moet een goed communicatieplan voor komen. En vervolgens moet dat plan worden uitgevoerd.

Kom jij deze kar trekken?

Je werkt samen met:

• projectsecretaris Duurzaamheid
  • afdeling Facultaire Communicatie (incl. webcoördinator)
  • afdeling ScienceLinX
  • afdeling Health Safety and Environment
  • alle wetenschappelijke instituten van de Faculty of Science and Engineering
  • verschillende werkgroepleiders van het ‘FSE is going green’ programma.

Belangrijkste taken:

• in kaart brengen wat er al op de facultaire website staat over duurzaamheid
  • een communicatieplan opstellen, vooral gericht op de website en sociale media, over duurzaamheid bij en door onze faculteit
  • het communicatieplan uitvoeren waaronder het bouwen van een webpagina over duurzaamheid
  • deze webpagina onderhouden en een plan voor verdere redactie en onderhoud maken
  • een contentplanning maken voor duurzaamheidposts op onze sociale media
  • over het duurzaamheidsproject communiceren via de faculteitsinterne kanalen
  • het produceren en zo nodig onderhouden van specifieke andere communicatiemiddelen over duurzaamheid.

• aantoonbare ervaring met webredactie en online publiceren
  • afgeronde hbo/wo-opleiding in communicatie, marketing of vergelijkbare opleiding
  • affiniteit met duurzaamheid
  • uitstekende beheersing van Nederlands en Engels
  • flexibel, nieuwsgierig, zelfstandig, initiatiefrijk en assertief
  • resultaatgerichte instelling.

Organisatie

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderdak aan een breed scala aan bèta disciplines. Onderzoeks- en onderwijsprogramma’s variëren van nanomaterialen en biomachines tot astronomie, van wiskunde tot farmacie, van neurowetenschappen tot informatica en van moleculaire en evolutionaire biologie tot mariene biologie. FSE is met 1.500 stafleden, meer dan 7.000 studenten en meer dan 1000 promovendi de grootste faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. De faculteit levert onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit. Naast 14 bachelor programma’s en 26 masteropleidingen is de faculteit het thuis van 10 onderzoeksinstituten.

De afdeling
Science LinX, het science center van de Faculty of Science and Engineering, coördineert het Outreach & Public Engagement programma van de faculteit om leerlingen, docenten en algemeen publiek te betrekken bij facultair onderzoek en onderwijs. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met wetenschappelijke staf, scholen, musea, bedrijven en cultuurcentra in de regio. Via de Wetenschapswinkel coördineert Science LinX onderzoek met en voor maatschappelijke non-profit organisaties. Bovendien ontwikkelt het science center interactieve exposities en is het betrokken bij een groot aantal nationale en internationale toonaangevende programma’s (zoals NWA en Erasmus+). Het werk bij de afdeling kent een grote dynamiek en vraagt een flexibele en collegiale instelling van de medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 2.979,- tot maximaal € 4.093,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van ervaring
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • een tijdelijk contract voor de periode van 12 maanden.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen vóór 5 oktober 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Drs. R.M. (Renske) de Jonge, hoofd Science LinX, r.m.de.jonge rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature