Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Trainees Rijksuniversiteit Groningen (7,0 fte) (222018-24)

Functieomschrijving

Ben jij een startende young professional en wil jij aan de slag bij een toonaangevende top 100-universiteit? Wil jij je graag ontwikkelen en je carrière een boost geven? Dan is een plek in het tweejarig Traineeship Young Professionals van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wellicht iets voor jou. Veertien young professionals starten op 1 april 2022 in het ontwikkel- en trainingsprogramma. De helft van de deelnemers wordt extern geworven, de andere zeven traineeplekken worden ingevuld door RUG-medewerkers/young professionals.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van de eerste lichting RUG-trainees 2019-2021? Je ziet het in deze video (https://www.youtube.com/watch?v=4KEOnFJRTBA)!

Wat je gaat doen als trainee

Als trainee krijg je de unieke kans om je op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een dynamische, academische omgeving. De beschikbare opdrachten zijn divers. Iedere opdracht levert een actieve, praktische bijdrage aan de werkprocessen en activiteiten van de faculteit of dienst waar je werkt.
Als trainee ga je bijvoorbeeld aan de slag als projectleider, projectsecretaris of beleidsmedewerker. Trainee-opdrachten zijn er in verschillende domeinen, zoals Communicatie, HR, Finance, Marketing, Onderwijs, Onderzoek, Kwaliteitszorg, Juridische Zaken, en bij diverse organisatieonderdelen (faculteiten en diensten).

Jouw traineeship

Een betaald tweejarig traineeship bij de RUG is een persoonlijke ontdekkingstocht. Je werkt intensief samen met collega-trainees en trainers/coaches die je helpen met je loopbaanstappen, uitdagingen en persoonlijke groei.
Binnen jouw traineeship krijg je een dag in de week, tijd en ruimte om aan jouw eigen ontwikkeling, kerncompetenties, vaardigheden en leerdoelen te werken. Je volgt een samenhangend trainingsprogramma en krijgt inzicht in bijvoorbeeld sociale en communicatieve vaardigheden, projectmatig werken en (zelf)management. Het programma zal bovendien deels naar behoefte van de trainees worden vormgegeven. Kortom: een prachtig avontuur.

Functie-eisen

Wat wij vragen van een trainee:

● als externe kandidaat heb je bij de start van het traineeship op 1 april 2022 een hbo- of wo-opleiding succesvol afgerond
● je hebt maximaal twee jaar werkervaring
● jouw nieuwsgierigheid en betrokkenheid blijkt ook uit bestuurlijke, internationale of andere relevante (werk)ervaring en activiteiten
● je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent breed inzetbaar, je bent een proactieve denker en doener, durft uit je comfortzone te stappen, hebt een gezonde portie zelfinzicht en kunt op verschillende niveaus werken
● je wordt geselecteerd op de competenties analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie
● een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een brede en internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen “City of Talent”. Al meer dan 400 jaar staat kwaliteit centraal en behoort zij mede daardoor tot de mondiale top 100. Er werken ongeveer 7.500 medewerkers bij de RUG en verdeeld over 11 faculteiten studeren er zo’n 36.000 studenten. Daarmee is het één van de grootste universiteiten van Nederland.
De RUG is een academische gemeenschap met een sterk gevoel voor saamhorigheid en een cultuur van innovatief onderwijs en onderzoek. Haar innovatiekracht zet zij in om wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan en stelt haar studenten in staat om actieve, onafhankelijke, kritische en verantwoordelijke wereldburgers te worden.
Bij het genereren van kennis om de wereld om haar heen beter te begrijpen en bij het op een duurzame manier toepassen van deze kennis ten behoeve van mens en maatschappij, laat de RUG zich leiden door haar kernwaarden. Deze bestaan uit academische vrijheid, integriteit, inclusiviteit, duurzaamheid en openheid.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij onze trainees bieden (in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten):

● interessante opdrachten bij verschillende faculteiten/diensten van de RUG
● roulatie van werkplek en traineeopdracht, na één jaar
● een tweejarig ontwikkel- en trainingsprogramma met collega-trainees
● begeleiding door ervaren trainers en coaches
● intervisie met collega-trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor
● een fulltime aanstelling voor twee jaar (1,0 fte), bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
● een salaris gebaseerd op schaal 9.0 in het eerste jaar € 2.979,- bruto per maand en schaal 9.1 in het tweede jaar € 3.122,- bruto per maand bij volledige werktijd
● de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband)
● minimaal 29 vakantiedagen, en bij een 40-urige werkweek 12 extra vakantiedagen
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen.

Sollicitatie

Wil jij vanaf 1 april 2022 aan de slag als RUG-trainee? Stuur dan jouw reactie vóór 24 januari 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.
De vorm/inhoud van je sollicitatie is volledig naar eigen keuze. Wees creatief in hoe jij jezelf het beste kunt laten zien. Wij verheugen ons op je reactie!

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 5. Geselecteerde kandidaten krijgen mogelijk een aanvullende opdracht.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Sandy Fidder, projectleider Traineeship Young Professionals, 06-46744516, s.fidder rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature