About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Onderzoekstechnicus in hernieuwbare energie en mechatronica (1,0 fte) (222002)

Functieomschrijving

De basiseenheden Discrete Technology & Production Automation (DTPA) en Computational Mechanical and Materials Engineering (CMME) van het Engineering and Technology instituut Groningen (ENTEG) van de Faculty of Science and Engineering (FSE) hebben een vacature waarbij de medewerker 50% gaat werken ter ondersteuning van DTPA en 50% voor CMME.

Taken:

• af en toe monteren van elektronische printplaten en mechatronische systemen
  • installeren en onderhouden van speciaal geconfigureerde personal computers en IoT-apparaten
  • installatie van apparatuur voor onderwijs
  • bestellen van onderdelen en componenten voor de groep. Indien nodig zoeken naar nieuwe leveranciers
  • opzetten en onderhouden van een voorraadvoorraad voor veelgebruikte onderdelen en componenten
  • opstellen van meetapparatuur voor akoestische en ultrageluid experimenten
  • bestellen van materialen en apparatuur voor de groep. Leveranciers zoeken en bijeenkomsten met hen organiseren
  • assisteren bij het uitvoeren van experimenten door studenten
  • realisatie van technische infrastructuur voor het onderzoek naar hernieuwbare energiebronnen (begrip en kennis over het opzetten van schakelkasten, DAQ-systemen (SCADA), alsook sensor- en meettechnieken).
  • bereidheid tot het volgen van een opleiding tot dronepiloot.

Trefwoorden: fijn soldeerwerk, lezen van elektronische schema's en CAD-tekeningen, goede computervaardigheden op Windows-pc's, evaluatie- en ontwikkelplatforms voor prototyping met microcontrollers, hydraulische systemen, sensoren, data-acquisitiesystemen, 3D-printen, metaal-, kunststof- en houtconstructie, veiligheid.

Functie-eisen

• afgeronde mbo met werkervaring of een hbo starter in de elektrotechniek, mechatronica of werktuigbouwkunde
  • hands-on mentaliteit
  • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • creatieve probleemoplosser
  • detailgerichte mentaliteit
  • nauwkeurig en georganiseerd.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.376,- (schaal 7) bruto per maand tot maximaal € 3.619,- (schaal 8) bruto per maand voor een voltijdse aanstelling
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
  • een aanstelling voor een periode van een jaar. Bij bewezen geschiktheid, blijkend uit een positieve beoordeling na een jaar, bestaat uitzicht op een vaste aanstelling.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 14 februari 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Ing. Martin Stokroos, m.stokroos rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature