About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Universitair Docent Nationaal en Europees verbintenissenrecht (0,8-1 fte) (221723)

Functieomschrijving

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 5000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

De vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht vakgroep bestaat uit enthousiaste medewerkers die onderwijs verzorgen over de volle breedte van het privaatrecht. Ter versterking van het onderwijs en onderzoek zoekt de vakgroep per direct een docent op het terrein van het (nationaal en Europees) verbintenissenrecht.

● (bijna) gepromoveerd op het terrein van het privaatrecht, met aantoonbare
interesse voor onderzoek op het terrein van het (nationaal en Europees)
● ervaring met het verzorgen van onderwijs op het gebied van het privaatrecht, bij voorkeur het verbintenissenrecht
● in het bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid tot het verkrijgen daarvan
● uitstekende onderzoekskwaliteiten
● aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden
● goede beheersing van de Engelse taal
● ervaring met onderzoek op het terrein van het verbintenissenrecht en/of praktijkervaring op dat gebied strekken tot aanbeveling
● ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling.

Competenties:

● conceptueel vermogen
● omgevingsgericht
● presenteren
● resultaatgericht.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van minimaal € 3.807,- (schaal 11) tot maximaal € 5.922,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen
  • een tijdelijk dienstverband voor de periode van 18 maanden conform cao Nederlandse Universiteiten. Met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid middels een positief Resultaat en Ontwikkelingsgesprek na 12 maanden.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid wil talentvolle medewerkers (gebleken uit publicaties, succesvolle subsidie-aanvragen en managementtaken) de mogelijkheid bieden om door te groeien naar de positie van Universitair Hoofddocent
De faculteit stelt hiervoor periodiek vacatures waarop men kan reageren. Deze openstelling waarborgt een transparante en onafhankelijke procedure waarin ook ruimte is voor talent om zich te presenteren.

Datum van indiensttreding: zo snel mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen tot en met 30 januari 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof. A.J. Verheij, 050-3635732.
  • Prof.mr.drs. C.M.D.S. Pavillon, 050-3635638, c.m.d.s.pavillon rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature