About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Beheerder ICT (1,0 fte) (221716)

• beheer Linux pc's (Scientific Linux, CentOS) en andere ICT voorzieningen
• beheer mail-, web- backup- authenticatie- en dataservers
• beheer clustermachines, rekenmachines en gebruikersaccounts
• virtualisatie
• verzorgen van software-installaties (Yum, RPM, Satellite Server)
• samenstellen hardwareconfiguratie voor (reken)machines
• beveiliging en monitoren van systemen (Zabbix)
• helpdeskfunctie voor medewerkers.

• je hebt hbo-werk en denkniveau
• je hebt aantoonbaar ervaring met Linux (bij voorkeur RedHat , CentOS of Scientific Linux)
• je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
• je beschikt over de volgende competenties: analytisch vermogen, innovatief, goede communicatieve vaardigheden, samenwerken en je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
• het is een pre als je ervaring hebt met Python- en Bash scripting voor het automatiseren van beheerstaken.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een universiteit met een mondiale blik, diep geworteld in Groningen, City of Talent. Kwaliteit staat al meer dan vierhonderd jaar hoog in het vaandel, en met succes: de universiteit staat momenteel in de top 100 van enkele invloedrijke ranglijsten.

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderwijs en onderzoek in een breed scala van wetenschapsdisciplines, van traditionele disciplines zoals Natuurkunde, Farmacie en Biologie tot interdisciplinaire disciplines zoals Kunstmatige Intelligentie, Sterrenkunde en Industriële Engineering en Management.

Het Kapteyn Instituut is het onderzoeksinstituut voor Sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Er werken 160 medewerkers. De computergroep van dit instituut voorziet medewerkers van een, voor softwareontwikkeling en data-analyse geoptimaliseerde ICT omgeving, gebaseerd op Linux.

Het Kapteyn instituut is op zoek naar een beheerder ICT voor het dagelijks beheer, incidentbeheer en ontwikkeling van de infrastructuur.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een bruto salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.710,- tot maximaal € 3.619,- (schaal 8) bij een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijk contract van 1.0 fte voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren naar deze functie tot 21 januari 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Martin Vogelaar, afdelingshoofd computergroep, 050-3634096, vogelaar astro.rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature