About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Programmamanager Digitale Samenleving (0,6 fte) (221666)

Over het project ‘De Digitale Samenleving’
De Digitale Samenleving is een uniek project voor de gezamenlijke Nederlandse universiteiten: gezamenlijk profileren zij zich ten opzichte van de rest van de wereld. Dit doen zij aan de hand van mensgerichte informatietechnologie: data science met een maatschappelijke impact. De ambitie van de universiteiten is om Nederland gidsland te maken op het gebied van digitalisering ten opzichte van de rest van de wereld. De uitgangspunten van Nederland om deze ambitie waar te maken zijn goed en met dit project zorgen we ervoor dat iedereen in Nederland profiteert van deze goede digitale basis en maatschappelijke impact.

De functie
De projectleider Digitale Samenleving werkt samen met onze wetenschappelijke boegbeelden aan een nationaal onderzoeksprogramma dat Nederland helpt de digitale uitdagingen aan te gaan. Dit doe je onder andere door de organisatie van een nationaal congres onder jouw supervisie. Je bent de aanjager van interdisciplinaire samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers onderling, maar ook tussen onderzoekers, overheden, bedrijven en andere maatschappelijke partijen. Daarom moet je je goed verstaan tot uiteenlopende partijen, maar in het bijzonder tot wetenschappers. Hiervoor is het van belang dat je het programma verder vorm kunt geven terwijl het zich al aan het ontwikkelen is. Je kunt daarom snel schakelen tussen hands on taken en het neerzetten van een verdere visie op het project. Hierdoor verbind je alle partijen rondom mensgerichte informatietechnologie en realiseer je doorbraken om onze ambitie waar te maken. Je vindt het zowel een uitdaging om de strategie door te ontwikkelen, als dat je hands on taken op je neemt. Je toont maatschappelijke belangstelling en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Onze programmamanager kijkt naar mogelijkheden, is nieuwsgierig en creatief.

Je hebt:

• aantoonbare kennis en ervaring om zich vanuit een technologisch perspectief met een maatschappijgerichte blik in het thema digitalisering te kunnen inwerken
• aantoonbare ervaring met bestuurlijke en en/of politieke verhoudingen
• een brede interesse, in meerdere wetenschapsgebieden en ontwikkelingen
• interesse in en ervaring met interdisciplinaire samenwerking tussen wetenschappers en met maatschappelijke partners
• capaciteiten om een breed netwerk op te bouwen en te onderhouden van maatschappelijke en wetenschappelijke partners
• aantoonbare ervaring met project- of programmamanagement
• goede organisatorische vaardigheden en ervaring met het organiseren van (wetenschappelijke) bijeenkomsten en conferenties
• goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 37.500 studenten en 6.000 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Voor het VSNU programma De Digitale Samenleving (thedigitalsociety.info), een samenwerking tussen alle Nederlandse universiteiten met de RUG als penvoerder, zijn we op zoek naar een programmamanager. De Vereniging van Universiteiten (VSNU) is het platform van waaruit de universiteiten samenwerken, afstemmen en hun belangen gezamenlijk behartigen in de politiek en via de media. Hier werken we aan onze gezamenlijke positionering via het project de Digitale Samenleving.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring een salaris van minimaal € 3.807,- en maximaal € 5.211,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
  • exclusief 8% vakantiebijslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • een aanstelling voor de periode van een jaar. Bij goed functioneren behoort een verlenging tot de mogelijkheden met nog maximaal 2 jaar. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel van Projectmanager. Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 17 december 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 10 januari 2022. Een tweede gesprek kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof. Marcel Broersma, m.j.broersma rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature