About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Projectmanager Onderzoeksprojecten (0,8 fte) (221591)

Functieomschrijving

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is een moderne internationaal georiënteerde faculteit met een geschiedenis van meer dan vierhonderd jaar. De faculteit heeft ruim 5.000 studenten en bijna 400 medewerkers en hoort daarmee bij de middelgrote faculteiten van de RUG.

Al een aantal jaren is de faculteit zeer succesvol in het binnenhalen van externe financiering voor onderzoeksprojecten, o.a. in het kader van H2020, het Marie Curie ITN-programma en Cybersecurity Noord-Nederland. Daarnaast willen we de horizon verder verbreden. Hierbij denken we o.a. aan programma’s als Horizon Europe, Digital Europe en de Nationale Wetenschapsagenda.

Om onderzoeksprojecten van een dergelijke omvang goed uit te kunnen voeren is kwalitatief hoogstaande projectondersteuning essentieel. De Faculteit Rechtsgeleerdheid is daarom op zoek naar een ervaren projectmanager voor de pre-award en post-award ondersteuning van onderzoekers die deelnemen aan consortiumprojecten. De projectmanager zal deel uitmaken van Bureau Onderzoek van de faculteit en zal worden aangestuurd door de Faculty Funding Officer. De Project Manager werkt voor meerdere projecten tegelijkertijd en werkt nauw samen met de collega’s binnen Bureau Onderzoek, de betrokken onderzoekers van de betreffende projecten, het project control team, de communicatie- en de juridische afdeling.

De Project Manager is verantwoordelijk voor de tijdige en succesvolle voorbereiding en uitvoering van onderzoeksvoorstellen en -projecten. De Project Manager is zeer gemotiveerd en heeft bij voorkeur ervaring met het management van nationale en internationale samenwerkingsprojecten gefinancierd door NWO en de EU. De kandidaat heeft oog voor detail en is gewend om gestructureerd te werken, ook onder tijdsdruk. De kandidaat heeft uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal en heeft ervaring met samenwerking met internationale partners en met partners binnen en buiten de universiteit en uit verschillende disciplines. De kandidaat zal verschillende projecten en onderzoekers ondersteunen. Een hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit zijn daarom vereist, evenals een servicegerichte instelling.

Tot de taken van de Project Manager behoren:
• management en coördinatie van de administratieve, juridische, financiële en communicatieaspecten van Europese en nationale onderzoeksprojecten, zowel in de aanvraag-, uitvoerings- als afrondingsfase
• zorgen voor een tijdige en effectieve oplevering van de deliverables en mijlpalen, inclusief de voorbereiding van de rapportages voor de subsidieverstrekker
• regelmatige afstemming met de coördinatoren van de projecten
• contactpersoon voor de subsidieverstrekker, de projectdeelnemers en andere belanghebbenden in het project
• coördinatie en organisatie van projectbijeenkomsten, zowel online als fysiek en zowel in Nederland als in het buitenland
• andere activiteiten die noodzakelijk zijn voor de succesvolle uitvoering van de projecten.

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op de positie:

• academisch werk- en denkniveau
• affiniteit met juridisch en bestuurskundig onderzoek
• aantoonbare ervaring met projectmanagement. Ervaring met het management van Europese en nationale onderzoeksprojecten is niet noodzakelijk, maar wel een pré
• aantoonbare ervaring met het schrijven van projectplannen alsmede de planning, monitoring en verslaglegging van projecten
• vaardigheid om bijeenkomsten te organiseren in binnen- en buitenland en indien noodzakelijk participeren
• uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal
• kan zowel goed individueel werken als lid van een team
• bereidheid om flexibel te werken.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de CAO voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 2,968,- (schaal 9) tot maximaal € 4,474,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd afhankelijk van opleiding en ervaring
  • een 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  • een aanstelling voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Na zes maanden vindt een resultaat- en ontwikkelingsgesprek plaats om te bepalen of de aanstelling kan worden omgezet naar een vast dienstverband.

Onze universiteit heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door ons een sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en referentie(s) te sturen vóór 1 november 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Alma Erenstein, 050-3636895, a.m.erenstein rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature