About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Junior Onderzoeker CommunicAble (0,45 fte) (221532)

Functieomschrijving

‘Voor het project “CommunicAble: Development of a dynamic assessment instrument as a basis for communication and language support of young blind and partially sighted children’ (gefinancierd door ZonMW) zijn we op zoek naar een junior onderzoeker. Binnen dit project richten we ons op de vraag: Hoe kan de communicatie- en taalontwikkeling van jonge kinderen met een visuele beperking worden beoordeeld op een manier die concrete aanwijzingen geeft voor de communicatie- en taalondersteuning door hun verzorgers en professionals vanuit vroegbehandeling? Binnen het project zal op basis van bestaande instrumenten in samenwerking met professionals een nieuw diagnostisch instrument worden ontwikkeld om taal en communicatie van jonge blinde kinderen in kaart te brengen. Vervolgens zal dit instrument worden toegepast bij 20 kinderen met een visuele beperking tussen nul en vier jaar. Vervolgens zal de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid van het instrument worden bepaald en zullen de ervaringen met het instrument worden geëvalueerd middels interviews. De kandidaat gaat zal zich bezighouden met de uitvoering van het project binnen Visio en Bartiméus en daarbij samenwerken met professionals (logopedisten en gedragskundigen), met ouders van kinderen met een visuele beperking en met ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. Daarnaast zal de kandidaat de data analyseren en (mee)schrijven aan tenminste één wetenschappelijk artikel schrijven. De ZonMW-onderzoeksaanvraag kan worden opgevraagd bij Saskia Damen (s.damen rug.nl).

Functie-eisen

• afgeronde Master in orthopedagogiek/ontwikkelingspsychologie/clinical linguistics of een aanverwante discipline
• kennis inzake personen met beperkingen strekt tot aanbeveling
• interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek
• uitstekende schrijfvaardigheid, blijkens uit de Master thesis.
• competenties: analytisch vermogen, goed in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, doorzettingsvermogen.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van ruim 33.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW), basiseenheid Orthopedagogiek: Leren & Ontwikkelen. De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de Faculteit werken ca. 650 medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van ervaring van minimaal € 2.836 en maximaal € 3.270 euro bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.

Het gaat om een tijdelijk dienstverband als Onderzoeker 4 voor de duur van 20 maanden, met een werktijdomvang van 0,45 fte en een proeftijd van twee maanden.

Datum indiensttreding: 1 november 2021 (eerder is mogelijk)

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 1 oktober 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Dr. Saskia Damen, s.damen rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature