Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Linux-beheerder Werkplekken (1,0 fte) (221508)

Functieomschrijving

Een klein team beheert de Linux-desktop van de RuG, die zowel door de staf als studenten wordt gebruikt. Deze desktop kan zich zowel op locatie als in het datacenter bevinden. Standaard wordt gebruik gemaakt van Ubuntu; sinds kort ook van CentOS. De Linux-werkplek wordt fysiek maar ook als remote desktop aangeboden. Momenteel wordt er gewerkt aan het beschikbaar stellen voor gespecialiseerde omgevingen (voor tentamens of in extra beveiligde netwerken).

Als onze nieuwe collega kom je meewerken, in DevOps-stijl, aan ontwerp, ontwikkeling en beheer van de desktops zelf. Hetzelfde geldt voor de infrastructuur waarmee het geheel in de lucht wordt gehouden. Je ondersteunt de verschillende gebruikers van de linux-werkplek. Waar mogelijk integreer je de desktop met andere CIT-diensten (authenticatie, printing, mail, windows-werkplekken, …). Je experimenteert graag om je materiaal goed te leren kennen, maar wat je in productie brengt is goed gestructureerd en met collega’s afgestemd. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de betrokken partijen binnen het CIT.

Functie-eisen

• HBO werk- en denkniveau
• ervaring met werken vanuit de agile gedachte
• aantoonbare kennis van en ervaring en affiniteit met Open Source software
• ervaring met beheer van Debian/Ubuntu, met git, ssh en met één of meer configuration management tools, zoals bijvoorbeeld CfEngine, Puppet, Chef, Ansible;
• ervaring met een shell
• ervaring, of de bereidheid die op te doen, met CentOS, Puppet, NFS, Kerberos (ook die van MS AD), Zabbix
• script- en/of programmeerervaring strekt zeker tot aanbeveling.

Als persoon ben je een teamspeler, klantgericht, communicatief vaardig en vindt uitdaging in je dagelijkse werkzaamheden. Je bent pro-actief, creatief en nauwkeurig. Verwacht wordt dat de medewerker bereid is om deel te nemen aan de consignatiedienst.

Organisatie

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 270 medewerkers het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het CIT beheert de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en ruim 7.500 medewerkers van de universiteit die wereldwijd tot de top 100 behoort.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Organisatiesystemen, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn respect, collegialiteit, fun, transparantie, commitment en samen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.836,- tot maximaal € 4.474,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband (na een positieve beoordeling)
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae te sturen vóór 1 oktober 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Jurjen Bokma, 050-3639253, j.bokma rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature