Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Docent Europees Recht (0,5 fte) (221498)

Functieomschrijving

Wilt u uw kennis en belangstelling voor het Europees Recht delen met onze studenten?

De faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt op zeer korte termijn een docent Europees Recht en European Law.

Als docent verzorgt u zelfstandig en in teamverband Nederlandstalig en Engelstalig onderwijs voor meerdere bachelorvakken, voornamelijk werkcolleges. U wordt ingezet voor het vak Recht van de Europese Unie en binnen het vaardighedenonderwijs. Voor het Engelstalige onderwijs Law of the European Union en Introduction in International and European Law vragen we goede beheersing van Engelse taal, op minimaal C1 niveau.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een afgestudeerde jurist met aantoonbaar belangstelling voor het Europese recht en aantoonbare ervaring in het (werkgroep) onderwijs. Gezien de kortdurende aard van de aanstelling heeft een kandidaat met kennis van de te geven vakken onze voorkeur.

Daarnaast zien we graag dat de kandidaat:

• beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse juridische taal (zowel mondeling als schriftelijk)
• enthousiasmerend is en goede communicatieve en didactische vaardigheden heeft
• beschikt over goede organisatorische vaardigheden.

De volgende competenties zijn voor deze functie belangrijk:

• analytisch vermogen
• omgevingsgerichtheid
• goede presentatievaardigheden
• resultaatgerichtheid.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit heeft bijna 5.000 studenten en bijna 400 medewerkers en is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard.

Sectie Europees Recht
Binnen de vakgroep Bedrijfsrecht, Europees Recht en Belastingrecht verzorgt de sectie Europees Recht het primaire onderwijs met betrekking tot de Europese Unie voor de gehele Bachelor Nederlands recht en het Engelstalige LLB programma. Daarnaast is de sectie zeer betrokken bij het masteronderwijs dat de Faculteit Rechtsgeleerdheid aanbiedt. Het onderzoek van de sectie richt zich op het recht van de Europese Unie in brede zin met een focus op het functioneren van de Interne Markt en de relatie van de EU tot andere rechtsorden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

● een salaris van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 2.835,- bruto per maand bij volledige werktijd afhankelijk van opleiding en ervaring
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 0,5 fte (50%) gedurende een jaar
● de Rijksuniversiteit Groningen heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden

Ingangsdatum: bij voorkeur per 1 september 2021.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 28 juli 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats na deze sluitingsdatum.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • dr. M.J. (Matthijs) van Wolferen, 050-36 33098, m.j.van.wolferen rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature