About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Junior onderzoeker Seksuele Diversiteit (0,6 fte) (221495)

Functieomschrijving

We zoeken een junior onderzoeker met interesse voor en ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek, onderwijsinterventies en vraagstukken rondom seksuele diversiteit. Belangstelling voor (jeugd)literatuur, literatuuronderwijs en een master op het gebied van pedagogische wetenschappen zijn een pre. Kandidaten met interesse om te promoveren hebben de voorkeur. De onderzoeker zal zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uitvoeren naar de invloed van het lezen van jeugdliteratuur met seksuele diversiteit als thema op de houding van jongeren tegenover seksuele diversiteit in de samenleving. Over de uitkomsten van het onderzoek dient in samenwerking met de projectleiders gepubliceerd te worden.

Wij zoeken naar een kandidaat met de volgende kwalificaties:

• in het bezit van een master in de gedrags- en maatschappijwetenschappen, bij voorkeur pedagogiek of onderwijskunde, met aantoonbare belangstelling voor seksuele diversiteit
• ervaring met het uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek
• goede schrijf- en spreekvaardigheden in het Nederlands
• ervaring met het afnemen van interviews, het uitvoeren van observaties en het uitzetten van vragenlijstonderzoek
• goede academische schrijfvaardigheden in het Engels
• communicatief, sociaalvaardig, ondernemend
• goede organisatievaardigheden, een zelfstandige attitude, kunnen samenwerken binnen de academische wereld en in de praktijk
• interesse in en ervaring met onderwijsinterventies en (jeugd)literatuur strekken tot aanbeveling
• kandidaten die de ambitie hebben om te promoveren op dit onderwerp hebben de voorkeur
• een netwerk van middelbare scholen strekt tot aanbeveling.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW), basiseenheid Pedagogiek. De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

De basiseenheid Pedagogiek maakt onderdeel uit van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen en verzorgt onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. Binnen de basiseenheid wordt onderzoek uitgevoerd op het gebied opvoeding en onderwijsvraagstukken met betrekking tot kinderen en jongeren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van € 2.790,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.

Het uitgangspunt voor deze positie betreft een dienstverband voor bepaalde tijd voor de periode van twee jaar met een werktijd van 0.6 fte, met uitzicht op een verlenging van één jaar.

Datum indiensttreding: 1 september 2021 of 1 oktober 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren vóór 6 augustus 2021. Sollicitatie kan uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. De gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede helft van augustus 2021.

U wordt verzocht de volgende documenten aan te leveren:

1. een motivatiebrief
2. een up-to-date curriculum vitae, inclusief cijferlijsten van bachelor- en masterdiploma
3. namen en contactinformatie van 2 referenties

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• dr. Diana van Bergen, d.d.van.bergen rug.nl
  • dr. Sanne Parlevliet, s.parlevliet rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature