About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Coördinator Financial Shared Service Centre team Grootboek (1,0 fte) (221475)

Tot de functie behoren de volgende taken:

• coördinatie werkzaamheden van team Grootboek tijdens maand-, kwartaal- en jaarafsluiting.
• controleren, analyseren en interpreteren van gegevens alsmede het invoeren en juiste verwerking hiervan in de administratie
• (mede) vormgeven van de inrichting van de administratie en rapportages
• fiscale advisering met betrekking tot btw-vraagstukken
• verbandscontroles en opstellen van rondrekeningen
• gevraagd en ongevraagd adviseren en beantwoorden van vragen van stakeholders en collega’s
• (pro) actief benaderen van stakeholders binnen de Financiële kolom
• pro actief aan de slag met verbeteringen, optimaliseren van processen en (mede) opstellen van procesbeschrijvingen en werkinstructies. Zorgdragen voor een eenduidige werkwijze.

Functie-eisen

• een hbo werk- en denkniveau (een afgeronde HBO accountancy opleiding verdient de voorkeur)
• goede beheersing van Excel en Word
• goede communicatieve en sociale vaardigheden
• goede Engelse en Nederlandse taalvaardigheid (zowel mondeling als schriftelijk)
• 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van administratie/ accountancy

Voor de functie vereiste competenties zijn analytisch vermogen, samenwerken, vakmanschap, resultaat- en kwaliteitsgerichtheid.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gevestigd in het Noorden van Nederland, behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De organisatie telt ongeveer 7.500 medewerkers. De financieel-economische functie binnen de RUG bestaat uit het Financial Shared Service Centre (FSSC) en de corporate functies, Corporate Control, Internal Audit en Governance Officer. Functioneel behoren daarbij ook Project- en Management Control.

Organisatieonderdeel
Het FSSC heeft een omvang van ongeveer 70 fte en is georganiseerd in 4 teams en ingericht om de financiële en administratieve dienstverlening binnen de RUG te standaardiseren en te professionaliseren. Het betreft hier de teams Accounts Payable, General Ledger, Financial Control & Corporate en Functioneel Applicatie Beheer & Functioneel Project Control.

Binnen de afdeling zijn drie van de vier teams procesgerichte, te weten: Team Financial Control & Corporate, Team Accounts Payable en Team General Ledger. De teams richten zich op de administratieve dienstverlening van faculteiten en diensten. Het subteam Corporate voert de corporate administratie en consolideert de begrotingen en jaarrekeningen tot op instellingsniveau.

Voor het team General Ledger zoeken wij een hands-on coördinator Grootboek.
Binnen deze rol ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke coördinatie/ aansturing binnen Grootboek. Je bent een belangrijke speler voor het optimaal laten functioneren van de planning- en controlecyclus en de drijvende kracht achter het professionaliseren, automatiseren en standaardiseren van de administratieve organisatie. Je denkt in kansen, neemt initiatief, steekt graag de handen uit de mouwen en werkt daarbij intensief samen met Team Corporate.

Dit betekent concreet dat je over zowel de inhoudelijke kennis moet beschikken als over de competenties om in een omgeving te werken die complex is qua inhoud en een grote dynamiek kent. Je bent zelfsturend, deelt graag je kennis met collega’s en staat tegelijkertijd open voor nieuwe ideeën die collega’s aandragen. Nieuwsgierigheid is een belangrijk component in deze functie.

Naast je kerntaken en de gestelde functie-eisen, ben je assertief, doortastend, een verbinder, kritisch met een positieve insteek, vernieuwend, resultaatgericht, loyaal en geïnteresseerd in je werkomgeving en collega's. En bij alles wat je doet, staat kwaliteit voorop.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband). Minimaal 29 vakantiedagen met in het geval van een fulltime dienstverband 12 vakantiedagen extra
• een goede pensioenregeling
• goede scholingsactiviteiten
• in eerste instantie een contract voor een periode van één jaar om te beoordelen of je aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Enthousiast geworden van bovenstaand functieprofiel? Solliciteer dan direct!

Je kunt solliciteren door middel van jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 13 augustus 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• de heer W. Spoelstra, Teamhoofd General Ledger (t/m 5 augustus), 06-15 46 24 15, w.spoelstra rug.nl
  • mevrouw M.A. Riedstra, Teamhoofd Financial Control en Corporate (vanaf 6 augustus), 06-81 52 14 07, m.a.riedstra rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature