About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Research Instrumentmaker (1,0 fte) (221463)

Functieomschrijving

Als research instrumentmaker bij de FTD hebt u een afwisselende en diverse taak. Uw werk bestaat uit het uitwerken en vervaardigen van uiteenlopende mechanische onderdelen of apparatuur ten behoeve van onderwijs en onderzoek. U maakt hiervoor gebruik van een uitgebreid machinepark bestaande uit o.a. conventionele en CNC verspanende machines.

In overleg maakt u duidelijke afspraken over de eisen waaraan het werkstuk moet voldoen en de voortgang, met behulp van schetsen en/of tekeningen. U stemt deze met de opdrachtgever af en levert de gegevens voor offertes.
U bereidt het geheel goed voor, zoals het selecteren van de benodigde materialen en het regelen en laten inkopen van de noodzakelijke middelen voor de vervaardiging. U zorgt voor correct vervaardigde en tijdig afgeleverde producten/diensten. U bent in staat binnen een multidisciplinair projectteam nauw samen te werken.

U bent verantwoordelijk voor het produceren van complexe en zeer nauwkeurige fijnmechanische onderdelen (vaak op hoogvacuüm (HV)- tot ultra hoogvacuüm (UHV)-gebied). Hierbij gaat het zowel om nieuwbouw, revisie als modificatie van bestaande apparatuur.
U programmeert vanaf tekening aan de machine òf op een werkstation en verzorgt van het begin tot het eind zelfstandig de programma's. U draagt zorg voor het instellen van de machine en de gereedschappen.
De te bewerken materialen bestaan uit (roestvast-)staal, aluminium, kopersoorten, kunststoffen, messing, titanium en inconel.

U draagt zorg voor het bijhouden van werkbonnen/logboeken en andere bedrijfsadministratieve systemen zoals urenverantwoording. U draagt zorg voor het klein dagelijks onderhoud van diverse machines in de instrumentmakerij.

Omdat de FTD vrijwel uitsluitend mannelijke medewerkers kent, stimuleren we vooral ook vrouwen om te reageren op deze vacature.

Functie-eisen

• u heeft een afgeronde mbo‚Äźopleiding precisietechniek niveau 4, bij voorkeur als instrumentmaker of research instrumentmaker. U hebt interesse in de techniek en wordt door “lastige” technische vragen uitgedaagd tot het vinden van praktische oplossingen
• meerdere jaren werkervaring als fijnmechanicus is een vereiste. U beschikt over de vaardigheden voor CNC bewerkingen
• kennis van de software pakketten Inventor, Hypermill en Dcamcut is een pré.
• u heeft ervaring met diverse technieken en materialen
• u bent enthousiast, bereid u te ontwikkelen op de diverse taakgebieden en bent gedreven in uw werk. U leert snel in de praktijk en bent in staat de opgedane kennis toe te passen
• uw mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als het Engels, is goed te noemen
• u beschikt over goed ontwikkelde competenties als accuratesse, flexibel handelen, klantbetrokkenheid, inventiviteit en samenwerken.

Organisatie

De Faculty of Science and Engineering (FSE) is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen en omvat alle onderzoek en onderwijs op het gebied van Levenswetenschappen, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en Farmacie.

De vacature is bij de Facultaire Technische Dienst (FTD) van de FSE. De FTD omvat de afdelingen die de onderzoeks- en onderwijsgroepen binnen de FSE ondersteunen bij het ontwikkelen en vervaardigen van apparatuur ten behoeve van onderzoek en onderwijs.
Het gaat dan vooral om de apparatuur waarvoor geen doelmatige standaardoplossing commercieel verkrijgbaar is.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van maximaal € 3.548,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd, afhankelijk van ervaring en opleiding
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen;
• een contract voor de periode van 12 maanden. Binnen een jaar wordt beoordeeld of het dienstverband wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Datum van indiensttreding: 1 oktober 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 2 augustus 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Ing. H.G. van Driel, coördinator/constructeur afd. Mechanica, H.G.van.Driel rug.nl
  • Ir. N.A. de Groot, hoofd FTD, N.A.de.Groot rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature