About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Universitair docent Personen- en familierecht (0,8-1,0 fte) (221455)

Tot het takenpakket behoren:

• het verzorgen en het coördineren van bachelor- en masteronderwijs (deels in het Engels) op het terrein van het (nationaal en Europees) burgerlijk (proces)recht, in het bijzonder van het personen- en familierecht
• het begeleiden van bachelor- en masterscripties op het terrein van het burgerlijk (proces)recht, in het bijzonder van het personen- en familierecht
• het doen van onderzoek op het terrein van de materieel- en procesrechtelijke aspecten van het personen- en familierecht, passend binnen een van de facultaire onderzoeksprogramma’s
• het ontwikkelen van nieuwe onderzoeksprojecten en het verwerven van 2e en 3e-geldstroomonderzoek.

Functie-eisen

• (bijna) gepromoveerd op het terrein van het burgerlijk recht, met aantoonbare interesse voor onderzoek op het terrein van het personen- en familierecht (ook nog niet gepromoveerde kandidaten met ruime (praktijk)ervaring op het terrein van het personen en familierecht worden uitgenodigd om te solliciteren)
• ervaring met het verzorgen van onderwijs op het gebied van het burgerlijk (proces)recht
• bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereidheid tot het verkrijgen daarvan binnen twee jaar na indiensttreding
• uitstekende onderzoekskwaliteiten blijkend uit publicaties op het gebied van het burgerlijk (proces)recht
• ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
• beschikt over de competenties conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid
• aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• praktijkervaring strekt tot aanbeveling.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent meer dan 36.000 studenten en 7.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. De universiteit bestaat uit elf faculteiten, de Universiteitsbibliotheek, het Centrum voor Informatietechnologie, het KVI-Center for Advanced Radiation Technology en het Universiteitsmuseum.

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 5.000 studenten en bijna 400 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

De vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht bestaat uit enthousiaste medewerkers die onderwijs verzorgen over de volle breedte van het burgerlijk (proces)recht. Ter versterking van het onderwijs en onderzoek zoekt de vakgroep per direct een universitair docent met specifieke kennis van het personen- en familierecht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 3.746,- (schaal 11) tot maximaal € 5.826,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met een werktijd van 0,8 -1,0 fte; tegen het einde van voornoemde periode vindt een resultaat- en ontwikkelingsgesprek plaats, om te bepalen of de aanstelling omgezet kan worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Indien een (nog) niet gepromoveerde kandidaat wordt aangesteld, zullen de exacte functie en salariëring anders zijn.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen vóór 1 september 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof.mr. A.I.M. van Mierlo, a.i.m.van.mierlo rug.nl
  • Prof. mr. L.C.A. Verstappen, l.c.a.verstappen rug.nl
  • Prof.mr.dr. C.M.D.S. Pavillon, c.m.d.s.pavillon rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature