About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Preventiecoördinator arbo (1,0 fte) (221440)

Functieomschrijving

Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de Directeur van het Facilitair Bedrijf en rapporteert aan directie of faculteitsbestuur die/dat verantwoordelijk is voor het arbo- en veiligheidsbeleid van dienst/faculteit.

Als preventiecoördinator arbo heb je zicht op de dagelijkse gang van zaken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden in jouw cluster en de daarbij behorende gebouwen.

Je bent mede-verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van de medewerkers. Ook zorg je ervoor dat studenten beschikken over ergonomische studievoorzieningen en heb je oog voor studenten met een beperking. Je bent verantwoordelijk voor de risico-inventarisatie en - evaluatie en ziet toe op de opvolging hiervan. Dit doe je in samenwerking met onder meer de afdeling Arbo, Milieu en Duurzaamheid (AMD), de facilitaire organisatie en de hr-adviseur. Je bent adviseur en gesprekspartner voor de faculteitsbesturen en- of directies en faculteits-of dienstraad van de eenheden inzake zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid.

Taken en verantwoordelijkheden

● het opstellen van voortgangsrapportages en het toezien op uitvoering hiervan
● je initieert, coördineert, stimuleert en bewaakt arbo werkzaamheden conform wet- en regelgeving en opdrachten en richtlijnen van de AMD, en ziet toe op de naleving en borging van kwaliteit
● het adviseren over- en het uitvoeren van beleid en het implementeren van richtlijnen en normen
● je bent gedelegeerd budgethouder arbovoorzieningen
● je neemt deel aan de arbo & veiligheid werkgroepen binnen jouw cluster
● voorlichting en advisering met betrekking tot arbo thema’s
● he voert 2e lijns werkplekonderzoeken uit, eventueel in afstemming met de AMD
● het bestellen en (laten) plaatsen van arbo hulpmiddelen.

● hbo werk- en denkniveau (blijkend uit diploma’s of relevante werkervaring)
● kennis en minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van arbeidsomstandigheden en RI&E
● certificaat preventiemedewerker (of bereidheid deze te behalen)
● certificaat Operationeel veiligheidskundige (OVK) is een pré
● kennis omtrent arbohulpmiddelen
● kennis van en ervaring met het initiëren, opstellen, vertalen en implementeren van instructies en procedures en het vastleggen hiervan.

Competenties

● organisatiesensitiviteit en ervaring in een internationale omgeving
● goede vaardigheden op het gebied van relatiebeheer en samenwerking
● goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Organisatie

Het Facilitair Bedrijf van de Rijkuniversiteit Groningen is een klantgerichte organisatie waar een kleine 200 medewerkers zich inzetten voor het leveren van een breed palet aan producten en diensten.

Door samenwerking met andere ondersteunende afdelingen op het gebied van facility anagement, vastgoed en investeringen, arbo & milieu en informatietechnologie streven we naar een optimale ondersteuning van medewerkers en studenten.

Enkele van onze kernwaarden zijn klantfocus, eigenaarschap, humor, openheid van zaken, vakmanschap, transparantie en voor elkaar staan.

Met ingang van september 2021 worden ook alle decentrale facilitaire functies bij de Rijksuniversiteit Groningen ondergebracht bij het Facilitair Bedrijf. Voor deze nieuwe facilitaire organisatie zoeken wij nog een preventie-coördinator arbo voor de campus Binnenstad.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een marktconform salaris. De functie preventiecoördinator arbo is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen. De CAO NU kent een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket
  • een aanstelling voor onbepaalde tijd. Bij goed functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 30 juli 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• drs. J.E.M.B. Janssen, directeur van het Facilitair Bedrijf, 06-11185909, jorine.janssen rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature