About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Universitair Docenten Onderwijswetenschappen (0.8 fte – 0.8 fte) (221419-20)

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is op zoek naar twee universitair docenten. Deze posities zijn binnen de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn). De positie van universitair docent combineert het onderwijs en onderzoek op het gebied van de Onderwijswetenschappen.

In het onderwijs wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij vakken geeft in de Bachelor en Masterprogramma’s, dit kan zowel in het Engels als Nederlands zijn en in een hybride onderwijsvorm. Naast de inhoudelijke vakken is het begeleiden van zowel BA-studenten als MA-studenten bij hun stage en thesis onderdeel van de functie.

De kandidaat voert daarnaast onderzoek uit dat past binnen het onderzoeksprogramma van de basiseenheid en de afdeling. Van de kandidaat wordt tevens verwacht bij te dragen aan de begeleiding van promovendi en lopende onderzoeksprojecten. Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot relevante en gevaloriseerde output in de vorm van (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties, presentaties op nationale en internationale conferenties, enz.

We werven twee kandidaten met elk een eigen profiel. In de eerste plaats (profiel A) zijn we op zoek naar een kandidaat met expertise op het gebied van innovatie- en organisatievraagstukken in het onderwijs. In de tweede plaats (profiel B) zoeken we een kandidaat met expertise op het gebied van methoden en technieken van onderwijsonderzoek (incl. statistiek en testtheorie).

Het wetenschappelijk onderzoek dat de kandidaten zullen verrichten ligt eveneens op bovenstaande terreinen.

Functie-eisen

• gepromoveerd binnen de Sociale en gedragswetenschappen, bij voorkeur de Onderwijswetenschappen. Een promotie in een ander domein is eventueel ook mogelijk, mits er aantoonbare affiniteit is met sociale en gedragswetenschappelijke vraagstukken.
• een goed publicatierecord op het betreffende vakgebied
• ervaring en affiniteit in het verzorgen van onderwijs aan studenten (colleges geven, stage/thesis begeleiding)
• interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
• in bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs of bereidheid om deze op korte termijn te behalen
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels
• uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
• belangrijke competenties in deze functie zijn conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

GION onderwijs/onderzoek levert door wetenschappelijk onderzoek een concrete bijdrage aan beter onderwijs. Ons doel is het vergroten van de kennis over het onderwijs en het verbeteren van de onderwijspraktijk. Dit doen we op verschillende niveaus en binnen verschillende onderzoeksgebieden Leerling, leraar en instructie, School, bestuur en beleid, Maatschappij, cultuur en politiek en Methodologie van onderwijsonderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.

Het uitgangspunt voor deze twee posities betreft een eenmalig dienstverband voor bepaalde tijd voor vier jaar met een aanstellingsomvang van 0,8 fte, conform artikel 2.2a van de cao voor de Nederlandse Universiteiten. De concrete invulling en duur van het tijdelijke dienstverband is afhankelijk van het reeds opgebouwde arbeidsverleden van de kandidaat.

Datum van indiensttreding: bij voorkeur 1 oktober 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 20 augustus 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 35 in 2021.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof. dr. R.J. Bosker (beide profielen), r.j.bosker rug.nl
  • Prof. dr. H. Korpershoek (profiel A), h.korpershoek rug.nl
  • Prof. dr. J.W. Strijbos (profiel B), j.w.strijbos rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature