About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Docent Algemene Rechtswetenschap (0,8 fte) (221381)

Functieomschrijving

Bent u een (bijna) afgestudeerde jurist en hebt u brede belangstelling voor het recht? De faculteit Rechtsgeleerdheid zoekt op zeer korte termijn een docent Algemene Rechtswetenschap.
Als docent verzorgt u zelfstandig en in teamverband het onderwijs in een of meer bachelor- en mastervakken. Dit zijn zowel hoor- als werkcolleges. U wordt ingezet binnen de Nederlandstalige vakken Algemene Rechtswetenschap 1 en 2 en het vaardighedenonderwijs. Inzetbaarheid bij het Engelstalige onderwijs (Law and Legal Skills) is een pré. Daarnaast kunt u een actieve bijdrage leveren aan het onderwijs in andere vakken van de sectie Algemene Rechtswetenschap.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een (bijna) afgestudeerde jurist met aantoonbaar brede belangstelling voor het recht.

Daarnaast zien we graag dat de docent:
• beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse juridische taal (zowel mondeling als schriftelijk)
• enthousiasmerend is en goede communicatieve en didactische vaardigheden heeft
• beschikt over goede organisatorische vaardigheden.

De volgende competenties zijn voor deze functie belangrijk:
• analytisch vermogen
• omgevingsgerichtheid
• goede presentatievaardigheden
• resultaatgerichtheid.

Het hebben van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 36.000 studenten en 7.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. De universiteit bestaat uit elf faculteiten, de Universiteitsbibliotheek, het Centrum voor Informatietechnologie, het KVI-Center for Advanced Radiation Technology en het Universiteitsmuseum.

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 5.000 studenten en 400 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis

Binnen de vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis verzorgt de sectie Algemene Rechtswetenschap bachelor- en masteronderwijs. Zij verricht daarnaast onderzoek op diverse terreinen van het recht, zoals onder meer het publiekrecht (openbare-orderecht) en privaatrecht (familierecht).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

● een salaris van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd afhankelijk van opleiding en ervaring
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 0,8 fte (80%) gedurende een jaar, met uitzicht op een verlenging van een jaar
● de Rijksuniversiteit Groningen heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Ingangsdatum: bij voorkeur per 1 augustus 2021 en niet later dan 1 september 2021.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 28 juni 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats na deze sluitingsdatum.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Mr. dr. L.M. Bruijn, 050-3635697, l.m.bruijn rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature