About us Working at the University of Groningen Job opportunities

(Universitair) docent Belastingrecht (0,8–1,0 fte) (221125)

Functieomschrijving

Wij zoeken een Universitair docent of docent voor de sectie Belastingrecht van de vakgroep Bedrijfsrecht, Europees recht en Belastingrecht.

We zoeken in de eerste plaats een universitair docent. We nodigen echter ook kandidaten die niet gepromoveerd zijn uit om te solliciteren. In dat geval gaat het om een docentfunctie. Het doen van onderzoek neemt dan een zeer beperkt onderdeel van de functie in en een (bijna voltooide) promotie geldt dan niet als functie-eis.

Activiteiten universitair docent / docent:
● het verzorgen van bachelor- en masteronderwijs, in het bijzonder op het terrein van de loon- en inkomstenbelasting, de invorderingswet en - bij een inleidend vak - in het belastingrecht; het coördineren van dit onderwijs behoort ook tot de taken
● het begeleiden van masterscripties, in het bijzonder op het terrein van de loon- en inkomstenbelasting en de invorderingswet.

Universitair docent:
● het doen van onderzoek, in het bijzonder op het terrein van de loon- en inkomstenbelasting, passend binnen één van de facultaire onderzoeksprogramma’s
● het ontwikkelen van onderzoeksprojecten.

Functie-eisen

● voor universitair docent: (bijna) gepromoveerd, op het terrein van het belastingrecht of voor docent: (bijna) in het bezit van een master Belastingrecht
● enige ervaring met het verzorgen van onderwijs, in het bijzonder op het gebied van de loon- en inkomstenbelasting of de invorderingswet
● in bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereidheid tot het verkrijgen daarvan
● aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden
● praktijkervaring strekt tot aanbeveling
● voor universitair docent: uitstekende onderzoekskwaliteiten, blijkend uit publicaties op het terrein van het belastingrecht; ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
● competenties:
o conceptueel vermogen
o omgevingsgerichtheid
o presenteren
o resultaatgerichtheid.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 4900 studenten en bijna 400 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Belastingrecht
De sectie Belastingrecht bestaat uit enthousiaste medewerkers die onderwijs verzorgen over de volle breedte van het vakgebied. Ter versterking van het onderwijs en onderzoek zoekt de vakgroep een (universitair) docent. Onze nieuwe collega richt zich met name op het terrein van de loon- en inkomstenbelasting en het invorderingsrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

● een salaris afhankelijk van functie, opleiding, promotie en ervaring van minimaal € 2.790,- (schaal 10) tot maximaal € 5.826,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd.
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● een aanstelling van 0,8-1,0 fte voor de duur van twee jaar; er vinden resultaat & ontwikkelingsgesprekken plaats om te bepalen of de aanstelling omgezet kan worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd
● goede aanvullende arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid intern opleidingsprogramma.

Datum van indiensttreding: in overleg, maar niet later dan 1 juli 2021

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen vóór 22 april 2021, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof.dr. J.N. Bouwman, j.n.bouwman rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature