About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Jurist Privaatrecht ABJZ (1,0 fte) (221018)

Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk:

• opstellen en beoordelen van diverse soorten contracten en overige juridische documenten, in samenspraak met projectleiders en projectcontrollers, (internationale) samenwerkingspartners en financiers
• voeren van contractonderhandelingen met private partners en subsidieverleners
• het juridisch begeleiden van publiek-private samenwerkingsvormen
• het incidenteel opstellen en beoordelen van intellectueel eigendomscontracten zoals licentieovereenkomsten
• ontwikkelen en onderhouden van juridische formats zoals algemene voorwaarden en modelovereenkomsten.

Je versterkt ons team wanneer je:

• een afgeronde opleiding Nederlands Recht en relevante werkervaring in een complexe (onderzoeks)organisatie hebt
• beschikt over ervaring met het verbintenissenrecht en intellectueel eigendomsrecht, dit laatste is een pre
• overzicht weet te houden, deadlines in het oog houdt en de juiste prioriteiten weet te stellen
• beschikt over een goede beheersing van de (zakelijke) Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
• graag samen werkt, een kritische blik hebt en proactief en klant- en oplossingsgericht bent.

Organisatie

Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (ABJZ) is de juridische afdeling van de Rijksuniversiteit Groningen. Wij zijn op zoek naar een proactieve, resultaatgerichte jurist voor onze privaatrecht-sectie.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek, is internationaal georiënteerd, werkt actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers, en behoort tot de top van de Europese universiteiten.

De juristen van ABJZ werken in drie verschillende secties. De onderwijs-, de privacy- en de privaatrechtsectie. De privaatrechtsectie adviseert het College van Bestuur, faculteitsbesturen, directies en projectleiders over kansen en risico’s op een breed terrein, zoals verbintenissenrecht, intellectueel eigendomsrecht, subsidieregelingen, rechtspersonenrecht, vastgoedrecht en aanbestedingen. Wij bewaken de juridische positie van de universiteit en de kwaliteit van overeenkomsten.

Jij bent een jurist met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, een teamplayer maar ook zelfstandig, flexibel en met een oplossingsgerichte instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij de Rijksuniversiteit Groningen. Een aantal highlights uit onze cao Nederlandse Universiteiten zijn bijvoorbeeld:

• werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een goede balans tussen werk en privé mogelijk is
• ruime verlofmogelijkheden
• 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%
• uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring minimaal € 2.790,- (schaal 10) en maximaal € 5.127,- (schaal 11) bij volledige werktijd. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Het betreft in eerste instantie een aanstelling van 1,0 fte voor de periode van een jaar met zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte bespreekbaar.

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Ben je enthousiast geworden voor deze functie stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae vóór 15 maart 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Mr.drs. A.H.L. Korten, hoofd afdeling ABJZ, 050-3635444, a.h.l.korten rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature