About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Opleidingsassistent (0,6 fte) (220425)

Functieomschrijving

Wegens de groei en reorganisatie van een aantal activiteiten binnen Opleidingsinstituut PPO zoeken wij een opleidingsassistent voor de praktijkopleiding GZ. De opleidingsassistent zal een belangrijke rol spelen in de ondersteuning bij de operationele zaken rondom de coördinatie en organisatie van het praktijkgedeelte van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ). U werkt onder leiding van de opleidingsmanager en in directe afstemming met de praktijkcoördinator van de betreffende opleiding. U ondersteunt de hoofdopleiders en praktijkcoördinator bij het optimaliseren van de kwaliteit van de praktijkopleiding.

De taken van de opleidingsassistent richten zich met name op:

• het geven van studieadvies en voorlichting aan opleidelingen
• beheren van de procedure rondom toelating en inschrijving
• het up-to-date houden van (praktijkzaken in) de studiematerialen
• dossierbeheer rondom de voortgang van de opleiding van de opleidelingen
• signaleren van zorgen rondom opleidelingen, opleidingstrajecten en praktijkopleidingsinstellingen
• ondersteunen bij de voorbereiding van de jaarlijkse praktijkopleidersmiddag.

Van de opleidingsassistent wordt verwacht dat deze proactief meedenkt over mogelijke onderwijsontwikkelingen, en dat hij/zij resultaatgericht werkt in goede afstemming met de praktijkcoördinator.

• hbo/hbo+ werk- en denkniveau
• aantoonbare affiniteit met een voorlichtende en adviserende rol
• kennis van het werkveld (geestelijke gezondheidszorg) is een pre
• zelfstandig kunnen werken
• proactieve werkhouding
• beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Competenties: communicatief vaardig, analytisch vermogen, oplossingsgericht.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese onderzoeksuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ca. 550 medewerkers.

Opleidingsinstituut PPO is hét instituut in Noordoost-Nederland voor Postmasteropleidingen Psychologie & Orthopedagogiek. PPO leidt op tot een van de vier wettelijk geregistreerde Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG): gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut en klinisch psycholoog. PPO is een van de zeven opleidingsinstituten in Nederland die door de minister erkend zijn om deze BIG-opleidingen te verzorgen. PPO verzorgt ook een toenemend aantal bij- en nascholingsactiviteiten (B&N) voor psychologen en orthopedagogen. Het opleidingsinstituut PPO valt onder de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en werkt nauw samen met diverse praktijkopleidingsinstellingen.

PPO is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Dit maakt dat we een dynamisch team vormen, waarin medewerkers alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van kwalificaties en werkervaring van minimaal € 2.656,- bruto per maand (schaal 8) bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • een tijdelijk contract voor de periode van een jaar met een omvang van 0,6 fte. Afhankelijk van prestaties en organisatieontwikkelingen is na dit jaar verlenging mogelijk.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25 januari 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken worden gevoerd op maandagochtend 1 februari 2021.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Valerie Hoogendoorn, managing director PPO en manager GZ/OG, v.a.hoogendoorn rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature