About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Corporate Woordvoerder / Strategisch Communicatieadviseur (1,0 fte) (220394)

Functieomschrijving

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zoekt wegens vertrek van een collega naar een ervaren woordvoerder van het College van Bestuur die gewend is om op strategisch niveau te adviseren.

Samen met de andere corporate woordvoerder ben je onderdeel van de centrale afdeling Communicatie van de RUG, die in totaal bestaat uit ca. 35 communicatie- en marketingcollega’s. Dagelijks zetten zij zich in om de RUG te profileren als een internationale topuniversiteit met regionale roots. Het strategisch plan van de RUG is daarbij het uitgangspunt. Daarnaast is voorlichting aan Nederlandse en internationale aspirant-studenten een belangrijke taak voor de afdeling. Daarbij maken zij gebruik van een complete set van online en offline communicatiemiddelen. Ook geeft de afdeling adviezen om de organisatie steeds communicatiever te maken.

Je hebt dagelijks contact met de landelijke, regionale en internationale pers. Je schat de urgentie en het belang van binnengekomen vragen in en zorgt voor tijdige en correcte beantwoording namens het College van Bestuur (CvB). Daarbij vertaal je complexe materie naar heldere boodschappen voor media en doelgroepen. Je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen en issues binnen en buiten de sector en organisatie, geeft het CvB en je collega’s gevraagd en ongevraagd advies en houdt ze een spiegel voor: hoe kijken mensen buiten onze organisatie tegen deze onderwerpen aan?

Je bent lid van het Crisisteam van de RUG en zorgt in tijden van crises voor adequate adviezen over crisiscommunicatie. Ook schuif je regelmatig aan tafel bij wetenschappers, de directie en de leden van het College van Bestuur om ze op strategisch niveau te adviseren over communicatie, media en reputatie.
Je verzorgt mediaworkshops en –trainingen op allerlei niveaus en coacht bestuurders en wetenschappers bij hun mediaoptredens. Daarnaast draag je de merkpositionering van de RUG uit op diverse manieren en houd je optimaal contact met uiteenlopende interne en externe stakeholders en je media- en relatienetwerk.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een proactieve en strategische woordvoerder die sterk in haar of zijn schoenen staat. Je bent scherp, analytisch en flexibel. Je hebt een relevant persnetwerk en weet hoe je (social) media effectief kunt benutten. Je bent een stevige persoonlijkheid die issues kan vertalen in heldere communicatie- en media-adviezen. Daarnaast ben je gewend het woord te voeren voor televisie, radio en geschreven media.

Je hebt een hbo of wo-opleiding op het gebied van Communicatie en/of Journalistiek, aangevuld met relevante communicatieopleidingen, bij voorkeur ook op het gebied van crisiscommunicatie. Je hebt zeker 10 jaar ervaring met woordvoering en strategisch communicatieadvies in een politiek-bestuurlijke organisatie of neemt een journalistieke achtergrond mee. Je vindt het een uitdaging om complexe materie te analyseren en te doorgronden en te vertalen naar het algemeen publiek. Ervaring in het hoger onderwijs is een pre, evenals de beheersing van de Engelse taal op minimaal niveau B2.

Organisatie

Gedreven door onderzoek en innovatie. Geworteld in dé kennisstad van Noord-Nederland. Met meer dan 35.000 studenten en 6.000 medewerkers uit alle delen van de wereld is de Rijksuniversiteit Groningen een mondiaal georiënteerde research universiteit. Al meer dan 405 jaar staat kwaliteit centraal.

Bij de RUG willen we dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. We stimuleren ze om het beste uit zichzelf te halen en opleidingen, cursussen en begeleidingstrajecten te volgen. Binnen de universiteit bieden we deze aan. Ook buiten de RUG zijn er mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van je kennis en ervaring van maximaal € 5.826,- (schaal 12) op basis van een volledige werkweek
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen. Verder biedt de RUG een aantrekkelijk en flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden
  • een contract voor een periode van een jaar met kans op verlenging..

In verband met de coronamaatregelen werken we vooralsnog vanuit huis. In overleg bepalen we hoe wij jou vanuit je thuiswerkplek goed kunnen faciliteren.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 30 november 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Het inwinnen van referenties en het overleggen van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne RUG-kandidaten zullen hierdoor een voorrangspositie hebben.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Hansch van der Velden, interim-afdelingshoofd communicatie, j.h.van.der.velden rug.nl
  • Els Klont, HR-adviseur, e.klont rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature