Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Senior Java Software Engineer (0,8-1,0 fte) (220247H)

Functieomschrijving

Voor het CMS en Online Development team zijn wij op zoek naar een senior Java software ontwikkelaar. In deze functie werk je in een agile team. Je bent in samenwerking met ervaren collega’s verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het CMS van de Rijksuniversiteit Groningen en de intranet-omgevingen voor medewerkers en studenten. Je werk bestaat uit het uitwerken van functionele wensen naar een technisch ontwerp en implementatie. Je hebt oog voor software architectuur, hebt een goed abstract denkvermogen en helpt minder ervaren teamleden door coaching en peer reviews. Bij afwezigheid van de team lead treedt je op als aanspreekpunt van het technisch team en als scrum master.
Tenslotte zoeken we naar een teamgenoot met goede communicatieve eigenschappen, die graag meedenkt met het team om optimale resultaten te behalen.

Functie-eisen

• een voor de functie relevante hbo- of wo-opleiding
• minimaal 5 jaar aantoonbare recente ervaring met software ontwikkeling in Java
• recente ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties en bijbehorende technieken
• ervaring met het werken in een Agile team
• ervaring met front end technieken (Angular, HTML5, CSS3, JavaScript) is een pre
• kennis van XML/XSLT is een pre.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese onderzoeksuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Centrum voor Informatie Technologie
Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is een vooraanstaand landelijk en Europees expertisecentrum op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met ca. 250 medewerkers beheert het CIT de benodigde faciliteiten en ondersteunende processen voor ca. 33.5000 studenten en 6.000 medewerkers. In lijn met het strategisch plan van de universiteit ligt de focus in onderwijs IT op actief leren en op campusopleidingen; de focus in onderzoek IT ligt op menselijke gegevens en Big Data-technologieën. Deze staan bovenop uitstekende IT-infrastructuur ter ondersteuning van personeel en studenten, inclusief bedrijfsbeheersystemen.

Het CIT treedt op als enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Met personeel en faciliteiten van het hoogste niveau en nauwe samenwerking met de klanten binnen de RUG organisatie ontwikkelt het CIT bestaande en nieuwe diensten. Het CIT zet daarmee de kracht van de universitaire organisatie in om te innoveren en zo de kwaliteit van de universiteit in brede zin te verbeteren. Op deze manier draagt het CIT bij aan een aantrekkelijke universiteit voor studenten en onderzoekers.

Kernwaarden binnen het CIT zijn: respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.

Afdeling/team
Bij een vooruitstrevende universiteit hoort ook een heldere website en een goed werkend intranet. Dat is de verantwoordelijkheid van het CMS en Online Development team. Het team bestaat uit zowel communicatiespecialisten als softwareontwikkelaars, die zich gezamenlijk inzetten voor een zo goed mogelijke gebruikerservaring. Daarbij kijken we als team regelmatig naar de manier waarop we dingen doen en of het beter kan. Openheid, teamgevoel en plezier in het werk zijn voor ons net zo belangrijk als deskundigheid en specialisme.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

  • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.491,- (schaal 10.5) tot maximaal € 5.127,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
  • een contract voor de periode van een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd na een positieve beoordeling.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 25 januari 2021 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Dennis van der Laan, d.g.van.der.laan rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature