About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Onderwijs-/onderzoeksmedewerker in de Proces- en Product technologie (1,0 fte) (220340)

Functieomschrijving

De basiseenheden Green chemical reaction engineering (GCRE) en Product technology (PT) hebben een vacature voor een Onderwijs en onderzoekmedewerker ter ondersteuning van onderzoeks- en onderwijsactiviteiten in beide basiseenheden en het onderwijsprogramma van de studie Chemical Engineering. Hij of zij:

• geeft technische en analytische advisering aan PhD studenten en postdocs van GRCE en PT m.b.t. het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek
• geeft advies en ondersteuning aan bachelor en master studenten Chemical Engineering bij programmaonderdelen met technische en analytische elementen
• combineert bestaande en ontwikkelt nieuwe methoden, technieken en/of apparatuur voor wetenschappelijk onderzoek, met de nadruk op online metingen in proces apparatuur
• analyseert, interpreteert en rapporteert de resultaten van het onderzoek
• zet (delen van) wetenschappelijk onderzoek op en voert delen van onderzoek uit
• doet voorstellen voor wetenschappelijke publicaties (eventueel als medeauteur)
• houdt postersessies op congressen
• doet (gefundeerde) suggesties voor (vervolg)onderzoek
• is sterk betrokken bij het beheer en onderhoud van toegewezen faciliteiten (zoals laboratorium, zalen, apparatuur, voorraad)
• coördineert, coacht en begeleidt (vakinhoudelijk) minder ervaren collega’s

De technicus onderhoudt tevens goede contacten en onderhandelt met leveranciers over relevante apparatuur. Het up-to-date houden van kennis in relevante gebieden en samenwerken met collega’s van binnen en buiten het instituut is ook een onderdeel van de functie.

De kandidaat beschikt over:

• een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de scheikundige technologie, werktuigbouw of andere relevante technische achtergrond
• goede communicatieve vaardigheden (spreken en schrijven) in het Engels en het Nederlands
• een dynamische, creatieve, nieuwsgierige, professionele werkhouding
• de vaardigheid om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
• goede probleem oplossende vaardigheden
• cross-culturele vaardigheden
• en beleeft plezier aan het werken met jonge gedreven mensen.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 33.500 studenten en 6.000 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Het Engineering en Technology institute Groningen (ENTEG - https://www.rug.nl/research/enteg/), onderdeel van de faculteit bètawetenschappen (Faculty of Science and Engineering, FSE) verricht wetenschappelijk engineering onderzoek op het brede gebied van mechanical engineering, electrical engineering, chemical engineering, biotechnologie en informatietechnologie.

In de basiseenheid Green chemical reaction engineering wordt onderzoek verricht aan katalytische omzettingen van biomassa naar biobrandstoffen en bio-based chemicaliën. Dit onderzoek is sterk experimenteel van aard en wordt uitgevoerd in kleine geavanceerde experimentele opstellingen.

De basiseenheid Product Technologie heeft een sterke focus op het ontwerp van groene geformuleerde complexe polymere producten waarbij de synthese en karakterisatie van nieuwe polymeren en hun toepassing in complexe eindproducten centraal staat. Voorbeelden zijn het ontwerp van verbeterde polymeren voor enhanced oil recovery en het ontwikkelen van nieuwe producten uit reststromen van de agro-industrie (bijv. zetmeel, cellulose).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.656,- (schaal 8) bruto per maand tot maximaal € 4.012,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd. Bij een sterke ontwikkeling in de functie is op termijn inschaling in schaal 10 mogelijk (maximaal € 4.402,- bruto per maand)
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • een tijdelijk contract voor de periode van een jaar; bij gebleken geschiktheid, blijkend uit een positieve beoordeling na een jaar, is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 1 decemberr 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof. H.J. Heeres, 050-3634174, h.j.heeres rug.nl
  • Prof. F. Picchioni, 050-3634333, f.picchioni rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature