About us Working at the University of Groningen Job opportunities

EU Liaison Officer (1,0 fte) (220329)

Functieomschrijving

De EU Liaison Officer informeert en adviseert de RUG en het UMCG over de beschikbaarheid van Europese subsidieprogramma’s voor onderwijs- en onderzoeksprojecten en de kansen voor beleidsbeïnvloeding in Brussel.
Er wordt van de EU Liaison Officer verwacht de spin in het web omtrent Europese programma’s te zijn en de lobby en strategie te bepalen op dat terrein. U bent verantwoordelijk voor het screenen en scouten van kansen in Europese onderzoeks- en innovatieprogramma’s en het actief beïnvloeden van deze programma’s.

Taken:

• signaleren van nieuwe financieringsmogelijkheden binnen de EU voor onderwijs- of onderzoeksprojecten
• beïnvloeden van Europese programma’s/calls
• bijwonen van relevante conferenties en voorlichtingsbijeenkomsten in Brussel en Den Haag
• schakel tussen Nederlandse ministeries afdeling EU-zaken en RUG/UMCG
• opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk in Brussel, Den Haag en Groningen
• verzorgen van algemene voorlichting middels o.a. presentaties op afdelingen
• adviseren van het College van Bestuur en Raad van Bestuur over Europese zaken
• houden van individuele adviesgesprekken
• verzorgen van nieuwsvoorziening via uw collega’s van SER en de Grant Support Hub.

● wo-opleiding
● ervaring in Brussel en/of met Europese subsidieprogramma’s voor onderwijs- en onderzoeksprojecten
● kennis van en affiniteit met strategische aspecten van EU-beleid en positionering RUG/UMCG
● zelfstandig, praktisch ingesteld, flexibel en initiatiefrijk
● omgevingsbewust, kunnen omgaan met tegenstrijdige belangen
● groot communicatief vermogen en in staat tot opzetten en onderhouden van formele en informele netwerken
● zelfstandig werken, maar ook samenwerken in verschillende teams
● uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Standplaats: Groningen en Brussel.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) behoren tot de wereldtop als het gaat om hoogstaand onderzoek en onderwijs.
RUG en UMCG profileren zich in vier maatschappelijke thema’s: Healthy Ageing, Sustainable Society, Energy en AI/Digital Society. Healthy Ageing is de paraplu voor alle onderzoeksprogramma’s van het UMCG: van fundamenteel verouderingsonderzoek tot het onderzoeken en ontwikkelen van toegepaste preventie, diagnose en behandelmethoden. Het UMCG werkt hierbij breed samen met onderzoekers van faculteiten binnen de RUG.
Binnen de maatschappelijk thema’s onderzoekt de RUG de mogelijkheden en uitdagingen van een duurzame maatschappij. Veel van de onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in internationale teams en worden medegefinancierd door de Europese Commissie vanuit subsidieprogramma’s zoals Horizon 2020 (straks Horizon Europe) en EIT.

Inbedding in de organisatie
De EU Liaison Officer zal deel uitmaken van de afdeling Strategy Department for Education and Research (SER) van de RUG en van het Team Strategieontwikkeling en Externe Relaties van het UMCG.
Binnen de RUG verzorgt de afdeling SER de centrale ondersteuning aan onderzoekers, onderzoeksgroepen en bestuur. Dat gebeurt o.a. door individueel advies, informatiebijeenkomsten en trainingen. Zoveel mogelijk wordt intensief samengewerkt met de facultaire Funding Officers.
Het Team Strategieontwikkeling en Externe Relaties van het UMCG is gericht op lobby en strategie, outreach en healthy ageing in de patiëntenzorg. De EU Liaison Officer werkt nauw samen met de UMCG Grant Support Hub (gericht op ondersteuning van wetenschappelijke medewerkers bij het aanvragen van subsidies).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt van minimaal € 3.746,- (schaal 11) tot maximaal € 5.826,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • in eerste instantie een tijdelijk contract voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 26 oktober 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Drs. G.J. Arends, 050-3635458, g.j.arends rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature