About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Studieadviseur Dienst Onderwijs en Studiebegeleiding (0,7-1,0 fte) (T041220)

Functieomschrijving

Als studieadviseur informeert en adviseert u studenten o.a. op gebied van studiekeuzes, studieplanning, studievoortgang, studiemogelijkheden en mogelijkheden in geval van functiebeperkingen. Daarnaast verwerkt u als studieadviseur diverse aanvragen voor zoals civiel effectverklaringen, tentamenvoorzieningen en toelating. Concreet betekent dit:

Voorlichting
• informatie verstrekken aan aspirant-studenten tijdens open dagen, Een Dag Rechten, de mastervoorlichting, Kies Bewust en masterintroducties
• ondersteunen bij de matchingsactiviteiten.

Advisering
• afhandeling studentvragen via mail
• afhandeling studentvragen via de Infobalie
• voeren van adviesgesprekken met studenten tijdens de spreekuren
• oproepen en monitoren van individuele of groepen studenten
• advisering van afdeling en Directeur Opleiding n.a.v. studentsignalen.

Verwerken en afhandelen binnen het afstudeerproces (mandaat van de Examencommissie)
• goedkeuren vakkenpakketten
• controle diploma’s.

Functie-eisen

Naast enkele basiscompetenties die wij vragen zoals: inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid, goede mondelinge en schriftelijke communicatie en integriteit, zijn wij op zoek naar kandidaten met:

• een afgeronde (bij voorkeur juridische) Master/wo-opleiding
• ervaring of affiniteit met vergelijkbare werkzaamheden
• ervaring met en snelheid in de omgang met geautomatiseerde systemen (bij voorkeur Progress, Excel)
• in staat om zelfstandig als ook samen te kunnen werken in een team van collega’s met een gelijke en gedeelde verantwoordelijkheid.

Organisatie

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 4500 studenten en bijna 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Voor de Dienst Onderwijs en Studiebegeleiding (DOS) van de faculteit Rechtsgeleerdheid zijn wij op zoek naar een studieadviseur. DOS is verantwoordelijk voor de organisatie van het onderwijs, beleidsvoorbereiding op het gebied van het onderwijs t.b.v. het Faculteitsbestuur en de begeleiding van studenten.
Met zo’n 40 collega’s zorgen we ervoor dat het onderwijs goed wordt gepland en geroosterd, onze (aspirant)studenten uit binnen- en buitenland goed worden voorgelicht, geïnformeerd en begeleid, de resultaten en diploma’s goed worden verwerkt en onze kwaliteitszorg op orde is.
Voor de studieadviseurs (zes directe collega’s) zoeken we een nieuwe enthousiaste collega voor de periode van een jaar.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 2.920,- tot maximaal € 4.012,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
  • het betreft een tijdelijk contract van 0,7 tot 1,0 fte voor de periode van een jaar.

Sollicitatie

U kunt solliciteren naar deze functie tot 21 oktober 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Margaret Donga, hoofd DOS, 050-3635703.

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature