Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Technicus koolstof-14 onderzoek (1,0 fte) (220281)

Functieomschrijving

Voor het op 14C gebaseerde onderzoek heeft het CIO de beschikking over een nieuwe versneller-massaspectrometer (Accelerator Mass Spectrometer van het type ‘Micadas’). Het meetapparaat is o.a. voorzien van een serie randapparatuur voor on-line monsterpreparatie en gecombineerde metingen van stabiele isotopen. Voor preparatie van de monsters is eveneens een scala aan apparatuur en opstellingen in gebruik.
De functionaris wordt, samen met de huidige collega-technicus, verantwoordelijk voor het optimaal technisch laten functioneren van dit samenspel van apparatuur, en voor het daarmee uitvoeren van de 14C analyses. Bij de verdeling van taken zal het accent voor de nieuwe medewerker liggen bij de (chemische) randapparatuur en het uitvoeren van de 1e-lijnskwaliteitscontrole van de meetresultaten en verdere data-analyse.
Nauw zal worden samengewerkt met de overige technici, de chemische analisten en de wetenschappelijke staf van het CIO.

Functie-eisen

Wat wij vragen:

U heeft…
• een passende technische opleiding, hbo(+)-niveau, met enige jaren werkervaring
• affiniteit met meetinstrumentatie en data-analyse
• affiniteit en bij voorkeur ervaring met uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van analytisch chemisch en/of fysisch-chemische meettechnieken en vacuümtechniek.

U bent…
• bereid en in staat tot het leren van theorie over de analyse van en onderzoek naar 14C en stabiele isotopen
• in staat tot het uitvoeren van eerstelijns kwaliteitscontrole en dataverwerking, en rapportage van de bevindingen op de werkbesprekingen
• in staat goed overzicht te houden en werkzaamheden te plannen en af te stemmen met collega's
• bereid tot het behalen van een diploma toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (Tms)
• collegiaal, en beschikt over goede samenwerkingsvaardigheden
• taalvaardig in zowel Nederlands als Engels (mondeling en schriftelijk).

Organisatie

Voor de basiseenheid Centrum voor IsotopenOnderzoek (CIO) van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG), faculteit Science and Enginering, zijn wij op zoek naar een onderzoekstechnicus, in eerste instantie voor twee jaar, met uitzicht op vaste dienst.

Het CIO telt ca 35 medewerkers. Het verricht onder meer onderzoek op het gebied van broeikasgassen, klimaatgeschiedenis en ouderdomsbepaling met behulp van 14C (koolstof-14), waarbij dat laatste centraal staat in deze functie. De resultaten van het 14C-onderzoek worden in een divers palet aan onderzoeksgebieden gebruikt, zoals in (paleo-)archeologisch, hydrologisch en forensisch onderzoek. Het CIO heeft een internationale klantenkring en werkt samen met een groot aantal onderzoekers van andere instituten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

  • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van € 2.920,- tot maximaal € 4.012,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
  • de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband). Minimaal 29 vakantiedagen met in het geval van een fulltime dienstverband 12 vakantiedagen extra
  • een contract van 1.0 fte in eerste instantie voor de periode van twee jaar. Bij gebleken geschiktheid (na twee jaar of eventueel eerder) volgt bij een positieve beoordeling een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het CIO biedt een stimulerende werkomgeving met een gemêleerde groep enthousiaste collega's. De groep medewerkers van het CIO is zeer divers van samenstelling, wat betreft nationaliteiten, en de man/vrouw en wetenschappers/technici verhoudingen. Het werk is divers en biedt de mogelijkheid tot het voortdurend opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Met grote regelmaat komen unieke (daterings)projecten voorbij, die niet zelden media-aandacht krijgen.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Gesprekken zullen in de eerste helft van oktober 2020 plaatsvinden, in eerste instantie on-line. Hiervoor zullen geselecteerde kandidaten uiterlijk 2 oktober worden uitgenodigd. De gesprekken zullen voor een belangrijk deel in het Engels plaats vinden. Voor geselecteerde kandidaten volgt daarna nog een tweede ronde, in het instituut. Dan wordt o.a. een kleine opdracht uitgevoerd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief met separaat curriculum vitae te sturen uiterlijk 28 september 2020, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Marc Bleeker, 050-3634758, m.o.bleeker rug.nl
  • Anita Aerts-Bijma, 050-3634716, a.t.aerts-bijma rug.nl
  • Dr. Michael Dee, 050-3634760, m.w.dee rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Extra informatie

Reageren op deze vacature