About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Alumnicoördinator (0,6-0,8 fte) (220266)

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een coördinator die de alumnirelaties van de faculteit gaat onderhouden en versterken. Je bent hierbij (mede-)verantwoordelijk voor:

• het ontwikkelen van het alumninetwerk en het bestendigen van de relatie van alumni met de faculteit
• het leggen van contacten met alumni voor samenwerkingsverbanden en projecten in onderzoek en onderwijs
• de communicatie-uitingen naar alumni en het beheren van het FSE LinkedIn account
• het organiseren van facultaire alumni-evenementen en de facultaire alumni-klankbordgroep
• het coördineren van het gebruik van de alumnidatabase in de faculteit
• het implementeren en evalueren van het FSE-alumnibeleid.

De alumnicoördinator onderhoudt een groot netwerk binnen en buiten de faculteit. Hij of zij werkt samen met diverse collega’s in onder andere het FSE-communicatieteam, het Research Strategy & Partnerships team en Career Services. Op het niveau van de universiteit stemt de alumnicoördinator regelmatig af met collega’s van de afdeling Alumnirelaties & Fondsenwerving en de alumnicoördinatoren van andere faculteiten.

Functie-eisen

We nodigen je van harte uit om te solliciteren als je over de volgende eigenschappen beschikt:

• een relevante wo-opleiding
• minstens 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
• een ondernemende en collegiale houding
• een relevant netwerk, binnen en/of buiten de RUG strekt tot aanbeveling of in staat dit snel op te bouwen
• organisatiesensitiviteit; ervaring in een complexe organisatie is een pre
• goed in plannen en organiseren: ervaring met het organiseren van evenementen
• een visie op en ervaring met community building
• affiniteit met Bètawetenschappen is een pre
• uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Organisatie

De Faculty of Science and Engineering (FSE) verzorgt onderwijs en onderzoek in een breed scala van bèta- en techniekdisciplines, van klassieke disciplines als wiskunde, natuurkunde en biologie tot interdisciplinaire disciplines als kunstmatige intelligentie, nanowetenschappen en scheikundige technologie. De faculteit heeft 10 onderzoeksinstituten. Een groot deel van het onderzoek valt onder de vier facultaire thema’s Adaptive Life, Molecular Life and Health, Advanced Materials, en Data Science and Systems Complexity. De faculteit heeft daarnaast 14 bacheloropleidingen en 26 masteropleidingen die worden gevolgd door in totaal meer dan 6.000 studenten.

Het faculteitsbureau van FSE is verantwoordelijk voor instituutsoverstijgende dossiers en activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en faciliteiten. Daarnaast voorziet het bureau het faculteitsbestuur van advies. Het faculteitsbureau bestaat op dit moment uit ongeveer 15 medewerkers. De faculteit wil graag het contact met onze oud-studenten, oftewel alumni, verder aanhalen. Alumni zijn met hun kennis en ervaring belangrijk voor de faculteit en de universiteit. Daarom wil het faculteitsbestuur een alumnicoördinator aanstellen. Dit is een nieuwe positie binnen het faculteitsbureau.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.790,- tot maximaal € 4.402,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
• de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband). Ook heeft de RUG een ruime verlofregeling.
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
• goede scholingsactiviteiten
• een tijdelijk contract van 0,6-0,8 fte voor de periode van twee jaar. Bij goed functioneren en een positieve evaluatie van deze nieuwe functie binnen de faculteit wordt de positie op termijn omgezet in een vast dienstverband.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 27 oktober 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Sollicitatiegesprekken worden gehouden op 4 november (13:00-15:00 uur) en 5 november (11.00 -13.00 uur).

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Dr.mr. Esther Marije Klop, portefeuillehouder Middelen in het faculteitsbestuur, e.m.klop rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature