About us Working with us Job opportunities

Universitair Docent Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde (0,6-1,0 fte) (220174)

Tot het takenpakket van de Universitair Docent behoort:

• het geven van bachelor- en masteronderwijs (deels in het Engels)
  • het begeleiden van bachelor- en masterscripties
  • coördinatie van het onderwijs en het actualiseren en vernieuwen van onderwijsmateriaal
  • onderzoek uitvoeren passend binnen het onderzoeksprogramma Public Trust and Public Law
  • het ontwikkelen van nieuwe onderzoeksprojecten en het verwerven van 2e en 3e-geldstroomonderzoek, in het bijzonder een Veni-aanvraag bij NWO.

Functie-eisen

• gepromoveerd of uitzicht op een promotie op de vakgebieden die het onderzoek van de vakgroep bestrijkt
  • ervaring met het verzorgen van Nederlandstalig en Engelstalig onderwijs in het publiekrecht
  • in het bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereidheid tot het verkrijgen daarvan binnen afzienbare tijd
  • aantoonbare, uitstekende onderzoekskwaliteiten blijkend uit gezaghebbende publicaties op het betreffende onderzoeksterrein; ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
  • bij voorkeur beschikkend over een (internationaal) netwerk ten behoeve van onderzoeksactiviteiten
  • aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Benodigde competenties:

• conceptueel vermogen
  • omgevingsgerichtheid
  • presentatievaardigheid
  • resultaatgerichtheid.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 32.000 studenten en 5.600 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. De universiteit bestaat uit elf faculteiten, de Universiteitsbibliotheek, het Centrum voor Informatietechnologie, het KVI-Center for Advanced Radiation Technology en het Universiteitsmuseum.

Een van de elf faculteiten is de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Deze juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde juristen op te leiden. De faculteit heeft één brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 4.000 studenten en ongeveer 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

De vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde (SBB) verzorgt in de bachelor- en masterfase onderwijs in het staats- en bestuursrecht en in de juridische bestuurskunde. Daarnaast is de vakgroep betrokken bij het toegenomen aandeel Engelstalig onderwijs, zowel in Groningen als in Leeuwarden, Campus Fryslân. Medewerkers van de vakgroep participeren in het onderzoeksprogramma Public Trust and Public Law. Ter versterking van het onderwijs en onderzoek zoekt de vakgroep op korte termijn een Universitair Docent voor 0,6-1,0 fte.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van minimaal € 3.637,- (schaal 11) tot maximaal € 5.656,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op een verlenging.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 1 september 2020

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae, vóór 5 juni 2020 in te sturen uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.
De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis.

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/(...)sollicitatiecode.pdf en de Code of Conduct for the recruitment of researchers, https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Prof.dr. Heinrich Winter, 06-51510974, h.b.winter rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature