Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working with us Job opportunities

Onderwijs-/onderzoeksmedewerker, Analytical Technician/Chemisch Analist 1,0 fte (220059)

Functieomschrijving

De basiseenheden Green chemical reaction engineering (GCRE) en Product technology (PT) hebben een vacature voor een Onderwijs- en onderzoeksmedewerker/Analytisch chemicus ter ondersteuning van onderzoeks- en onderwijsactiviteiten in beide basiseenheden en het onderwijsprogramma van de studie Chemical Engineering. Onderdeel van de functie is de analytische ondersteuning van PhD studenten (promovendi) en postdoc onderzoekers van beide eenheden en bachelor en master studenten Chemical Engineering bij programma-onderdelen met experimentele research elementen:

• adviseren over, en het aanbieden van, analytische ondersteuning aan PhD studenten en postdocs van GRCE en PT
• ondersteuning van bachelor- en masterstudenten Chemical Engineering bij programma-onderdelen met analytische elementen
• ontwikkelen van analytische methoden, technieken, apparatuur voor wetenschappelijk onderzoek.

De analytisch technicus is, samen met zijn/haar collega, verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en bediening van alle analytische labs/apparatuur. Een kernactiviteit is het technisch onderhoud en het oplossen van storingen op analytisch instrumenten. Een ander belangrijk onderdeel is het instrueren en begeleiden van de dagelijkse gebruikers in zowel de instrumentele als analytische gebieden en het ontwikkelen van nieuwe analytische methoden. De technicus onderhoudt contacten en onderhandelt met leveranciers over relevante apparatuur. Het up-to-date houden van kennis in relevante gebieden, met in het bijzonder polymeer karakterisering, en samenwerken met collega’s van binnen en buiten het instituut is ook een onderdeel van de functie.

Functie-eisen

De kandidaat beschikt over:
• afgeronde mbo (niveau 4) of hbo-opleiding in de analytische chemie
• communicatievaardigheden (spreken en schrijven) in het Engels en het Nederlands
• een dynamische, creatieve, nieuwsgierige, professional attitude
• de vaardigheid om zelfstandig te werken en samen te werken met collega’s
• probleemoplossende vaardigheden
• cross-culturele vaardigheden
• beleeft plezier aan het werken met jonge gedreven mensen met verschillende opleidingsachtergrond
• ervaring met en expertise in de volgende technieken: GC, GC-MS, HPLC, GPC, FT-IR
• ervaring met polymeer karakteriseringstechnieken is een pre (TGA, DSC, DMA, Reologie)
• ervaring in het uitvoeren van onderhoud van analytische apparatuur.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 32.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Het Engineering en Technology institute Groningen (ENTEG -https://www.rug.nl/research/enteg/), onderdeel van de Faculty of Science and Engineering (FSE) verricht wetenschappelijk engineering onderzoek op het brede gebied van mechanical engineering, electrical engineering, chemical engineering, biotechnologie en informatie technologie.
In de basiseenheid Green chemical reaction engineering wordt onderzoek verricht aan katalytische omzettingen van biomassa naar biobrandstoffen en bio-based chemicaliën. Dit onderzoek is sterk experimenteel van aard en wordt uitgevoerd in kleine geavanceerde experimentele opstellingen.
De basiseenheid Product Technologie is gefocussed op het ontwerp van geformuleerde complexe polymere producten waarbij de synthese en karakterisatie van nieuwe polymeren en hun toepassing in complexe eindproducten centraal staat. Voorbeelden zijn het ontwerp van polymeren voor enhanced oil recovery en het ontwikkelen van nieuwe producten uit reststromen van de agro-industrie (bijv. zetmeel, cellulose).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

  • afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.261,- (schaal 7) bruto per maand tot maximaal € 3.455,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd; bij een sterke ontwikkeling in de functie is op termijn inschaling in schaal 9 mogelijk (maximaal € 3.895,- bruto per maand)
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
  • een contract voor de periode van een jaar; bij gebleken geschiktheid, blijkend uit een positieve beoordeling na een jaar, is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 6 april 2020 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Prof. H.J. Heeres, 050-3634174, h.j.heeres rug.nl
  • Prof. F. Picchioni, 050-3634333, f.picchioni rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature