About us Organization Administrative organization Studentassessor

Vacature Studentassessor CvB 2021-2022 (only in Dutch)

*To apply you must be able to read and understand Dutch. You do not have to be Dutch, and internationals are encouraged to apply.

De Rijksuniversiteit Groningen kent sinds 2010 een studentassessor van het College van Bestuur (CvB). De studentassessor draait een jaar lang mee in het bestuur en adviseert deze in studentzaken. In deze rol woont de studentassessor de wekelijkse CvB vergaderingen bij, maar heeft daarbuiten ook nauw contact met de CvB leden en neemt plaats in verscheidende commissies en stuurgroepen binnen de universiteit.

Zie jij jezelf als schakel tussen 11 faculteiten, circa 200 opleidingen, ruim 35.000 studenten en 5.200 fte medewerkers? Het college is op zoek naar een student die zowel binnen de universiteit als daarbuiten een representatieve functie kan vervullen.

De functie

De studentassessor moet er enerzijds voor zorgen dat het College van Bestuur op de hoogte is van de wensen en de uitdagingen van studenten in Groningen en Leeuwarden. Anderzijds informeert de assessor de studenten van de RUG over het universiteitsbeleid en andere actuele thema’s. Om deze rol te kunnen vervullen moet de assessor goed op de hoogte zijn van wat er in de universitaire gemeenschap speelt en het onderhouden van een groot netwerk is van belang.

De belangrijkste overleggen waar de studentassessor aan deelneemt zijn:

• de wekelijkse vergaderingen van het College van Bestuur;
  • de reguliere vergaderingen met de studentassessoren van de faculteitsbesturen (voorzitter);
  • de Bestuurlijke Overleggen (BO's) tussen het College van Bestuur en de faculteitsbesturen;
  • de vergaderingen van de Universiteitsraad en haar commissies.
  • de verschillende adviescommissies.

Daarnaast neemt de studentassessor geregeld deel aan commissies en projectgroepen gericht op studentenzaken en onderwijsbeleid en wordt er zowel op formele wijze als op informele wijze contact gehouden met het studentenleven en de medezeggenschap.

Profiel

De studentassessor is een student aan de RUG die midden in de studentengemeenschap staat en;

• een student die bekend is met en op de hoogte is van alle facetten van het studentenleven van de RUG en haar belangen kan representeren;
  • een student met affiniteit met de georganiseerde studentengemeenschap van de RUG;
  • een student die sterk in zijn/haar schoenen staat, initiatief kan nemen en in staat is zelfstandig te kunnen werken;
  • een student die op grote schaal kan samenwerken met de verschillende vormen en verbanden waarin onderwijs wordt aangeboden aan de RUG;
  • een student die gedreven is, sociaal, communicatief vaardig en kritisch en in staat is strategisch te kunnen denken;
  • een student die goed past binnen het College van Bestuur van de RUG.

• Ervaring op bestuurlijk niveau binnen een grote organisatie.
  • Een eigen werkplek, met faciliteiten.
  • Financiële compensatie die een fulltime inzet volledig vergoedt.

Informatie

Kijk voor meer informatie op: https://www.rug.nl/about-ug/organization/administrative-organization/studentassessor/ . Daarnaast kan contact opgenomen worden met Teun Havinga, tel. +31634982687 of per e-mail: t.k.havinga rug.nl .

Solliciteren

Schriftelijke sollicitaties, voorzien van cv en motivatie (+- 500 woorden), kunnen tot en met 11-04-2021 gericht worden aan bbd@rug.nl onder vermelding van “Sollicitatie studentassessor College van Bestuur”.

Laatst gewijzigd:08 maart 2021 11:58