Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news

Sneak Preview: APK voor de overgang

Misschien herken je dit beeld: je zit achter je bureau een klus te doen, opeens breekt je het klamme zweet uit. Voor je het weet, zit je met een rood hoofd en zweetplekken op je bureaustoel en voel je je knap ongelukkig. Of, in een discussie met een collega voel je de irritatie zo hoog oplopen dat je, zonder dat je het wilt, ontvlamt in woede en stampvoetend de deur uitrent. Of, voel je je na weer een nacht woelen, in de ochtend uitgeput en weet je niet hoe je een dag op het werk door moet komen. Maar je zet je schouders er weer onder want je wilt niet klagen.

De overgang

Welkom, je bent waarschijnlijk in de overgang. De overgang kent meer dan 30 symptomen (vermoeidheid, opvliegers, slapeloosheid, concentratiegebrek, vergeetachtigheid - en dat op je werk!). Door gebrek aan kennis worden deze klachten veelal niet direct met de overgang geassocieerd. Stress en een veranderende hormoonhuishouding gaan slecht samen. Om gedurende de periode van de overgang én daarna duurzaam inzetbaar te blijven, is kennis, bewustzijn, openheid & communicatie (bij zowel de werkgever als werknemer) onmisbaar.

Mrs. M & Mrs. M

Meet your hosts Mrs. M en Mrs. M:

Linda van den Bovenkamp: als life-coach stel ik dat de fase van de overgang een life-event kan zijn: een gebeurtenis in je leven die positief of negatief het gevoel van geluk en tevredenheid beïnvloedt. Als vitaliteitscoach denk ik dat vitaliteit en veerkracht besloten ligt in de vitaliteitscirkel. In goede balans zijn met jezelf: balans tussen werk - privé en persoonlijkheid; dat is waar het om gaat!

Esther Gerringa: als (hormoon-) yogadocente merk ik hoe yoga, ademhaling en ontspanning van grote invloed zijn op hoe je je voelt. Integreer dagelijks een rustpuntje in je leven en voorkom stress, want stress en de overgang gaan niet goed samen. Even uitrusten hoeft niet lang te duren en heeft een groot effect. Ik help je hier graag bij.

Sneak-preview

Tijdens de sneak-preview in de Health Week nemen we een kijkje in de bijzondere complexe maar ook boeiende materie van de overgang. Wat zijn nou die hormonen en waarom zijn ze zo belangrijk? Waar kan ik met mijn vragen en klachten terecht? Hoe zorg ik voor meer balans?

Een mooi moment om te kijken of je iets aan de curus zou hebben!

  • Wanneer? Dinsdag 6 oktober, 14.30-17.00 uur
  • Waar? Balansruimte, Blauwborgje 8, Groningen (Zernike)
  • Kosten? Gratis
Laatst gewijzigd:24 september 2020 16:13