Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Lente Symposium 'GGZ en Maatschappij' met lezing prof. André Aleman

Wanneer:wo 18-03-2015 12:00 - 17:00
Waar:Martiniplaza, Groningen

De media staan er de laatste weken bol van: ‘verwarde’ mensen die een huis in brand steken, die een aanval doen bij de publieke omroep of die op een andere manier maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag vertonen. Bij veel mensen roept dit vragen op over de psychische oorzaken die hierbij een rol spelen en ook over de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De maatschappij verandert, in allerlei opzichten. Hoe verandert de GGZ mee? Op woensdag 18 maart organiseert GGZ-instelling INTER-PSY haar jaarlijkse Lente Symposium, van 12.00 tot 17.00 uur in Martiniplaza in Groningen. Het thema van dit jaar: GGZ en Maatschappij. De kosten voor het symposium bedragen €35,- per persoon.

Thema

De maatschappij verandert, in allerlei opzichten. De media besteden de laatste tijd veel aandacht aan ‘verwarde’ mensen en GGZ-gerelateerde onderwerpen. Dat roept vaak veel vragen op. Daarnaast is er sprake van toenemende innovaties, waaronder op het gebied van e-Health. Bewindslieden verwachten dat maatschappelijke en technologische trends de komende jaren in een stroomversnelling raken, waardoor er grote veranderingen optreden in de zorg. Volgens Minister Schippers zal deze omslag ons veel opleveren: meer kwaliteit van leven, meer gezondheid en meer comfort (bron: publicatie 'De maatschappij verandert. Verandert de zorg mee?' ). Maar wat gaat er veranderen? En hoe kijken professionals in de zorg naar de op handen zijnde veranderingen? Verandert de inhoud van hun werk? En wat betekent dit alles voor de patiënt?

Programma

Het symposium begint plenair met een aantal sprekers. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, en Malou van Hintum, columnist en journalist, verzorgen beiden een gesproken column. Lies Korevaar, lector Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen houdt een lezing over de Individuele Rehabilitatiebenadering. André Aleman, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG gaat dieper in op het seniorenbrein en de maatschappij. Daarna worden er acht seminars gehouden, waarin professionals van diverse noordelijke organisaties het centrale thema vanuit verschillende invalshoeken binnen de GGZ belichten. Ook ervaringsdeskundigen, ofwel (ex-)patiënten, komen aan het woord. Onderwerpen van de seminars: hulp aan jongeren; behandeling van slachtoffers van geweld; GGZ en werk; GGZ hulpverlening thuis; E-Health; de kracht van de patiënt, schematherapie en psychofarmaca. Deelnemers kunnen twee seminars van hun keuze bijwonen.

Meer informatie en aanmelden

www.inter-psy.nl