Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Uitreiking Marie Lokeprijs, Jan Kommandeurprijs en Jan Penprijs voor beste profielwerkstukken

Wanneer:vr 28-03-2014 13:00 - 17:00
Waar:Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Duisenberg Gebouw, Zernikecomplex, Nettelbosje 2, Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 28 maart drie prijzen uit voor de beste profielwerkstukken van scholieren uit 5 havo en 6 vwo. Het Alfa- Bèta- en Gammasteunpunt kregen circa 130 werkstukken toegezonden, waaruit deskundige jury’s de grootste onderzoekstalenten selecteerden. In totaal zijn vijftien werkstukken doorgedrongen tot de finale, zodat telkens vijf inzendingen kans maken op de Marie Lokeprijs, de Jan Kommandeurprijs en de Jan Penprijs.

De prijzen op de verschillende wetenschapsgebieden worden dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Tijdens een feestelijke uitreiking op 28 maart presenteren de scholieren hun onderzoek op een drukbezochte markt en worden de winnaars bekend gemaakt. Alle genomineerde leerlingen ontvangen een uitgebreid juryrapport en dingen bovendien mee naar de publieksprijs.

Programma

Meer informatie over het programma en de prijzen

Jonge onderzoekers presenteren zich op YouTube

De samenvattingen van alle genomineerde profielwerkstukken zijn te bekijken op rug.nl/pws . De ingezonden werkstukken variëren van een onderzoek naar de leesbaarheid van het lettertype ‘Dyslexie’ tot de invloed van het chronotype op schoolprestaties. In de aanloop naar de prijsuitreiking kunnen deelnemers verrassende en inspirerende filmpjes over hun onderzoek insturen. Wie meer wil weten over de codering op een cd, de betrouwbaarheid van strafrechtelijke getuigenverklaringen of het perfecte prentenboek, moet het YouTube-kanaal ScholierenRUG in de gaten houden!