Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Open Accessweek Groningen: lezingen RUG en Hanzehogeschool (20-23 oktober)

Wanneer:ma 20-10-2014 09:00 - 12:30
Waar:Marie Lokezaal van het Harmoniegebouw, Oude Kijk in 't Jatstraat 26, Groningen

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 oktober 2014 staat het thema 'Meerwaarde voor de regio' centraal tijdens de Open Accessweek Groningen.

Open Access

Van publiek gefinancierd onderzoek zou iedereen de uitkomsten moeten kunnen lezen. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil daarom haast maken met Open Access. Over tien jaar moeten nieuwe wetenschappelijke publicaties voor iedereen vrij toegankelijk zijn, schreef hij aan de Tweede Kamer. Regio Dit jaar staat het fenomeen 'Meerwaarde voor de regio' centraal tijdens de Open Accessweek Groningen. Op verschillende locaties van Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit zullen sprekers hun verhaal doen over onderwerpen als:

  • kennis delen en de waarde van Open Access voor bedrijven
  • de visie van Hanzehogeschool/RUG
  • landelijke ontwikkelingen
  • kenniscommunicatie en het etaleren van je onderzoek

Weekprogramma

De Groninger Open Accessweek wordt georganiseerd door de HanzeMediatheek en Universiteitsbibliotheek Groningen. Deelname is gratis en staat open voor alle belangstellenden. Weekprogramma Open Accessweek 2014:

Maandag 20 oktober: Opening

In de Marie Lokezaal van het Harmoniegebouw (Oude Kijk in 't Jatstraat 26) spreken onder andere Marjolein Nieboer, directeur UB Groningen, en Matthieu Paapst, universitair docent bij het Centrum voor Recht en ICT, over hun visie op Open Access en het belang van deze vorm van publiceren.

Dinsdag 21 oktober: Lunchlezing 'Valorisatie van onderzoek

Woensdag 22 oktober: Lunchlezing 'Tools & systems for managing publications'

Donderdag 23 oktober: Lunchbijeenkomst 'Onderzoek- en publiceerproces'

Meer informatie