Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Lezing Douwe Draaisma: Dromen & Film

Wanneer:wo 03-12-2014 16:00 - 18:00
Waar:Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen

Woensdag 3 december geeft Douwe Draaisma (bijzonder hoogleraar Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen) van 16.00 tot 18.00 een lezing over de relatie tussen dromen en film in het Groninger Forum (Hereplein 73, Groningen).

Draaisma bespreekt onder andere hoe onze eigen dromen in de loop der jaren beïnvloed zijn door de komst van de cinema en het bewegend beeld.

De lezing wordt georganiseerd door Roos Cornelius, winnares van het Kunststipendium 2014, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door HanzeCAST, het Cultureel Studentencentrum Usva en de Kunstraad Groningen om jong artistiek talent te stimuleren. Cornelius studeerde dit jaar af aan de Academie Minerva en behaalde daarnaast haar bachelor Psychologie en Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien onderzoekt ze als filmmaker de relatie tussen film en realiteit.

Door middel van de bijzondere samenwerking tussen Douwe Draaisma en Roos Cornelius wordt er een beroep gedaan op het bewustzijn van het publiek, waardoor de grens tussen film en werkelijkheid tijdens de lezing geleidelijk komt te vervagen. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Groninger Forum (http://www.groningerforum.nl/agenda/activiteiten/dromen-film).